Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden Brovallen Design

Andre Kiil snabb i STCC-kvalet

Andre Kiil överraskade i STCC-kvalet på Rudskogen och var nionde snabbast i första kvalpasset (Q1) och han tog sig därmed vidare till Q2. Där blev han tolva och startar från ruta 12 i båda söndagens race.
— Det är en helt ny bana för mig och planen var att förbättra tiderna under dagen och det gjorde vi, sade han.

I Q1 var Kiil snabbare än förare som Mattias Andersson, Fredrik Ekblom och mästerskapstrean Andreas Wernersson.
— Det känns bra. Vårt mål vara att bland de tio första i Q1, vi lyckades bli nia, två tiondelar från femteplatsen. Q2 är jag inte lika nöjd med, jag fick trafik på mina snabba varv och sedan överhettade jag däcken, sade han.
Han medgav att det var en del blandade känslor efter kvalet.
— Jag trodde inte jag skulle vara snabbast men jag hade velat vara någonstans i mitten. Det gick inte riktigt som planerat men känslorna är mest bra
Brovallen Design-föraren förbättrade sin varvtid med över 3,5 sekunder från första testpasset till snabbaste tiden i Q1.
— Det var den utvecklingen vi hoppades på. Det är första gången jag kör på den här banan och flera av de andra teamen har varit här och testat, sade han.

Resultat kval 1

Resultat kval 2