Kategorier
Okategoriserade

Bra testdagar för Team Kias nykomlingar

De två testdagarna på Knutstorp var lärorika, nyttiga och bra för Team Kias tre nykomlingar i STCC
Snabbast var Erik Johansson med åttonde tid totalt på fredagen.

Dagarna på Knutstorp är de enda testerna innan premiären i Skövde om två veckor. För Erik Johansson var det hans första test med bilen.
– Det har varit kul. Man märker att de andra kört tre år i bilen, jag har kört två dagar. Men det känns bra, vi har visat bra pace, sade han och var nöjd men konstaterade att det finns potential att bli ännu bättre.
– Vi har mer att visa, minst ett par tiondelar finns att kapa på min bästa tid. Teamet har arbetat bra och jag har kommit bra överens med min ingenjör. Det kan bli en bra säsong, sade han.

Kevin Aabol var nöjd med sina testdagar.
– jag är väldigt nöjd, det var mycket bättre i dag än i går. Vi har hittat en bra setup på bilen som passar mig väldigt bra och då sjönk tiderna snabbt. Vi har ett jobb att göra för att hitta de sista tiondelarna men ju mer jag lär mig bilen och teamet och tvärtom, desto bättre kommer det att bli, sade han.

För Emelie Liljeström var det också premiär i STCC-bilen.
– Gud, vad kul. Lärorika dagar, kan man lugnt säga, sade hon och konstaterad att det var svårt att hitta rätt balans i körningen.
– Det svåraste är att lära sig att dosera kraften, det är väldigt lätt dra på för mycket och då kommer sladden, sade hon och var nöjd med det mesta.
– Jag hade velat satt en 59-tid, annars jättenöjd. Teamet har gjort det jättebra, alla är schyssta och stöttar mig.

Teamchefen Tobias Johansson var belåten när han åkte hem.
– Vi har haft jättebra dagar. De har skött sig bra alla tre, det har gått snabbare och snabbare. Vi har hela och rena bilar med oss hem, en bra förberedelse inför premiären.

Totalresultat dag-2 Ring-Knutstorp test.
1.Richard Göransson 57.682, 2.Fredrik Larsson 57.806, 3.Thed Björk 57.861, 4.Fredrik Ekblom 58.069, 5.Mattias Andersson 58.087, 6.Emma Kimiläinen 58.310, 7.Carl Philip Bernadotte 58.312, 8.Erik Johansson 58.529, 9.Kevin Aabol 58.708, 10.Erik Jonsson 59.014, 11.Emelie Liljeström 1.00.177, 12.Roger Samuelsson 1.01.294