Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden Brovallen Design

Brovallen Designs tankar går till den avlidna funktionären och hans familj

En funktionär omkom i en olycka under ett testpass i en supportklass till STCC. Olyckan inträffade vid lunchtid på lördagen på Gelleråsen i Karlskoga.
— Det är fruktansvärt. Jag ägnar mina tankar till honom och hans anhöriga. Jag lider också med föraren som körde på funktionären, säger teamets förare Alex Andersson.

Efter olyckan fick alla inblandade komma till tals och funktionärer, team och arrangörer var eniga om att köra STCC-kvalet.
— Jag tror det var rätt beslut att vi skulle köra test och kval. Alla var överens om att vi skulle fortsätta, men jag tror inte någon brydde sig om vad som hände resultatmässigt, vi bara åkte, säger teamchefen Tobias Johansson.

Johansson har varit en del i svensk elitracing i snart 20 år och det är första dödsolyckan som han varit med om under den tiden.
— Olyckliga omständigheter, det ska inte kunna hända men det hände. Hela depån var helt tyst i flera timmar och hela teamets tankar går förstås till den avlidnes familj men även till föraren som var inblandad i olyckan, säger Johansson.

Resultatmässigt blev det inget bra kval för Andersson, dock var han ganska nöjd med tiden.
— Jag kapade 1,2 sekunder mot gårdagens test. Jag var väldigt besviken i går med mig själv och med känslan i bilen. Vi har inte gjort så stora förändringar på bilen, det är mest jag som anpassat mig. Jag är taggad inför söndagens två race, säger han.