Kategorier
Nyheter

Godkänt kval under svåra förhållanden

Team Kia-förarna gjorde ett godkänt kval under svåra förhållanden i Göteborg.
Linus Ohlsson startar femma i båda racen, Andreas Wernersson sexa samt åtta och Mattias Lindberg startar fyra och sexa. Alla tre förarna kvalificerade sig till slutkvalet.

Under förmiddagens två testpass var det torrt underlag men till kvalet kom regnet. Ingen av förarna hade kört bilarna på de nya regndäcken tidigare.
– Inte det roligaste kvalet jag kört. Ut med helt nya blanka regndäck på den här banan, det var första gången på nya däcken, sade Linus Ohlsson.
– Det var halt och det tog lång tid innan det gick att köra med bilen. Det gick bra i början av Q1 (första kvalpasset), jag höll mig i topp men gjorde en miss på slutet då alla andra satte sina snabba varv när det var som torrast. Jag tappade ner till sjätte plats, det misstaget kom inte vid rätt tidpunkt. I Q2 (slutkvalet) var det svårt, jag visste inte riktigt var det var för fäste i banan och jag hade ingen temp i varken bromsar eller däck. Det var bara att chansa och tyvärr fegade jag lite i första partiet av banan, gör man ett misstagtdär och bromsar av sig så är man ju sist. Annars gick varvet bra, sade Ohlsson.

Mattias Lindberg var nöjd med sitt kval.
– Jag sade innan att jag ville bättra på kvalet jämfört med premiären och det gjorde jag också. På Knutsorp var jag nia och nu var jag sexa. Ett steg framåt och det  känns bra inför lördagen. Det var första gången på regn för mig med den här bilen, och att göra den premiären i Göteborg med alla räcken är tufft.  Men det kändes väldigt bra, jag är nöjd, sade han.

Andreas Wernersson var också ganska nöjd.
Under förmiddagens tester hade han problem med en stötdämpare med det åtgärdades till kvalet.
– Men jag var inte så bekymrad efter testerna, det går inte att köra en bil med tre dämpare. Vi fick till bilen till kvalet och då började det regna. Jag har inte åkt i regn med den här bilen innan så det var lite smånervöst. På sista varvet i Q1 brände jag på så mycket jag klarade av och blev femma. I Q2 var jag lite för hetsig och blev lite stressad när jag bromsade för tidigt i första kurvan. När jag skulle ta ikapp det spann jag för mycket på banan. Jag startar sexa och åtta, ett fall framåt, bättre än Knutstorp, där fick jag ju inte köra kvalet. Nu är vi alla fall med, det ska bli kul, sade han.

Kompletta resultat