Kategorier
Okategoriserade

Inga Kia-framgångar på Solvalla

Kevin Aabols sjundeplats i andra heatet blev Team Kias bästa resultat på Solvalla.
– Det här var inte bra, sade teamchefen Tobias Johansson.

Nej, det blev inte Team Kias helg när STCC gästade Solvalla. Kevin Aabol hade problem med växellådan i första racet och slutade nia. Men han såg fram mot att ha tredje startposition i andra racet. Men han blev bestraffad och nedflyttad när teamet reparerade växellådan i samband med första heatet och bröt därmed mot parc ferme-reglerna.
– Det första positiva på helgen var starten i andra racet, sade en mycket besviken Aabol.
Han hade dock bra fart i andra heatet och såg ut att ta en bra placering men när han skulle köra om en konkurrent blev han upptryckt i muren och tvingades bryta. Men han hade kört tillräckligt många varv av heatet och blev ändå sjua.
– Det här inte min säsong. Nu är det bara att försöka ladda om till finalen på Knutstorp, sade Aabol

Rasmus Mårthen blev tia respektive åtta.
– Vi har gjort allt vi kunnat den här helgen, ändå hittade vi inte greppet någonstans. Däcken var iskalla när vi kom i mål. Jag provade alla olika körstilar, fick testa i racet för det fungerande inte, jag har aldrig varit med om något liknande, sade han.

I sammanhanget ska det tilläggas att det var flera olika team som hade svårt med inställningarna den här helgen. I princip alla förare vittnade om en hal och mycket svårkörd bana.

Emelie Liljeström bröt första racet och var tolva i det andra. Hennes helg förstördes redan i kvalet när hon körde av på grund av bromsproblem.
– Att starta sist i båda heatet är inte kul. I andra racet hade jag i all fall en bra start men då blev jag påkörd av prins carl-Philip men det var jag som blev bestraffad med en drive through, sade hon syrligt.

Daniel Haglöf vann första racet och Thed Björk det andra. Årets sista STCC-race går om två veckor på Ring Knutstorp.

Resultat heat 1

Resultat heat 2
Poäng