Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden Brovallen Design

Rekordår för Brovallen Design

2017 var Brovallen Designs racinggren engagerad i STCC, långlopp, Clio Cup, Swedish GT och Time Attack.
— Faktum är att vi aldrig tidigare tävlat så mycket som vi gjort i år, säger teamägaren Tobias Johansson.

Johansson kan summera ett av teamets mest intensiva år. Bland annat med deltagande i ”nya” STCC där Reuben Kressner körde hela säsongen och Joakim Darbom gjorde ett inhopp en tävlingshelg.

Vidare har teamet drivit en bil i Clio Cup åt Johan Carlström, åt Erik Hjeltman och Thomas Hammarström i Time Attack och STCC-bilarna har också använts i sju deltävlingar långlopp under säsongen. Dessutom var teamet delaktigt i Scuderia Motorsports inhopp i Swedish GT.

I övrigt har Brovallen Design haft flera intressanta sidoprojekt. Bland annat en renovering av en Porsche för historiskt rally och en uppgradering av en Lamborghini Diablo.
— Ett annat ovanligt jobb var en hjulinställning av en mopedbil, säger Tobias Johansson och skrattar.

Historiska rallybilar

Han avslöjar också ett helt nytt, spännande projekt precis dragit igång i verkstaden.
— Det är inom historiskt rally och omfattar fem bilar, berättar han och fortsätter:
— Ett hektiskt men roligt år. Och vi är förstås jätteglada över att så många vill jobba med oss inom olika bilsportgrenar. Det är utvecklande för hela företaget och också ett betyg på att vi gör ett bra jobb.

Två bilar i STCC

Teamet har två STCC-bilar enligt det nya reglementet TCR. Förhoppningen var att båda bilarna skulle ha tävlat full säsongen under 2017 men så blev det inte. Till 2018 är målsättningen densamma, båda bilarna ska ut på banan.
— Fördelarna är många med att vara ett flerbilsteam. Det är bara att titta på årets säsong, vi var ett av få enbilsteam som lyckades ta en pallplats. Det är tufft att vara enbilsteam och samtidigt vara en pallkandidat i varje tävling. Och det är där vi vill vara.

Pallplatsen viktig

Ett hektiskt motorsportår har förstås både bra och dåliga minnen. Bland de bra är det svårt att inte nämna Reuben Kressners tredjeplats i Falkenberg.
— Fantastiskt bra kört av Reuben. Han visade att han kan vara med och slåss bland de allra bästa och teamet visade att vi kan ställa i ordning en bil som är snabb nog för att konkurrera i toppen i STCC.

Ny bil bokad

Arbetet inför 2018 är förstås igång sedan länge och Tobias Johansson berättar att han och Reuben Kressner har en dialog om fortsatt samarbete. Och flera andra förare har också visat intresse för att köra i STCC.
— Jag har goda förhoppningar om att vi ska komma ut med båda bilarna men samtidigt är jag mån om att vi ska göra det på ett bra sätt med rätt finansiering. Vi har också preliminärbokat en ny Audi RS3 LMS för att använda i STCC och långlopp, säger han.