Kategorier
Okategoriserade

Team Kia åkr till Solvalla för att vinna nya pokaler

Team Kias samtliga tre förare har nu stått på prispallen i årets STCC. En trevlig vana som de självklart vill fortsätta med.
– Jag vill ha en seger innan säsongen är slut och varför inte på Solvalla, säger Linus Ohlsson.

Ohlsson är den enda av teamets tre förare som kört STCC-bilen på Solvalla. 2013 blev han fyra efter att ha kvalat in på samma placering.
– Det funkade bra förra året. På den här banan är det viktigt att ha en bil som vänder runt bra i kurvorna. Kan vi höja oss ett snäpp i kvalet kan det bli en riktigt rolig helg, säger Ohlsson.

Andreas Wernersson gjorde årets bästa resultat förra tävlingen när han blev trea på Knutstorp.
– Jag har väntat på att det skulle lossna och det är betydligt roligare att åka till en tävling med ett bra resultat i ryggen, säger han och även om han inte kört STCC på Solvalla har han stor erfarenhet av den tillfälliga banan.
– På fyra körda JTCC-race har jag tre segrar. Jag trivs på Solvalla, det är roligt att tävla på arenabanor. Det kommer mycket publik och teamet har många gäster, det blir en häftig inramning, säger han.

Mattias Lindberg har radat upp bra insatser under säsongen och han tog säsongens andra pallplats senast på Knutstorp.
– Det känns bra. Jag blir mer och mer säker i bilen och det ska bli jäkligt kul att komma till Solvalla, säger han.
Lindberg är Team Kias bäst placerade förare totalt. Han ligger sjua men har klart häng på fjärdeplatsen.
– Vi är inte riktigt där än att vi kan konkurrera om att kvala etta men skulle jag vara topp fem i kvalet och ta en pallplats så har det varit en bra helg, säger han.

Solvalla är en av årets viktigaste tävlingar för Team Kia. Cirka 300 gäster finns på plats, bland annat från Kia, Ernst Express, Truckservice, Modern Betong, Bilmetro, Svea Ekonomi med flera.
Teamchefen Tobias Johansson vill gärna bjuda alla samarbetspartners på en topphelg på alla sätt.
– Vi ska göra vad vi kan för att det ska bli bra sportsliga resultat och en härlig upplevelse för våra gäster. Extra roligt är att STCC den här helgen kan bjuda på årets hittills största startfält. Intresset för STCC är på väg uppåt och det ser riktigt bra ut, säger Tobias Johansson.
Preliminärt kommer 16 bilar till start.

STCC, Solvalla 5-6 september

Fredag 5 september
11.15: Test.
12.00: Test.
15.05: Kval 1.
15.25, Kval 2.

Lördag 6 september
12.05: Heat 1.
14.00: Heat 2.

Lämna ett svar