Kategorier
Okategoriserade

Team Kia-förarna vill avsluta säsongen snyggt

Team Kias tre förare har så här långt tagit sju pallplatser varav två segrar i årets STCC. Ingen av dem har med mästerskapssegern att göra men det är ändå viktigt att avsluta säsongen snyggt.
– Finalen är den tävling alla minns, det är viktigt med ett bra resultat, säger Linus Ohlsson.

Ohlsson har tre pallplatser på meritlistan från årets säsong, alla tredjeplatser. Han är så här långt den enda föraren i fältet som stått på pallen i båda racen en helg (Göteborg). Men han är inte nöjd med säsongen.
– Jag vill ha en raceseger på Mantorp och får vi bara till bilen blir vi giftiga. Jag tog pole position och vann på Mantorp förra året, det är en av de banor jag nått bäst resultat på i min karriär. Målet är att stå på pallen i båda racen och vinna minst ett, då skulle jag åka från finalen och vara riktigt nöjd, säger han.
Ohlsson ligger sjua och är bäst placerad av Kia-förarna.

Mattias Lindberg är precis som Linus Ohlsson förtjust i Mantorp. Båda har gått på motorsportgymnasiet vid anläggningen och har lagt många varv på banan.
– Jag gillar verkligen Mantorp och jag hoppas och tror på minst en pallplats. Vi har haft en del småproblem med bilen på slutet men får vi bara allting att funka ska det kunna bli riktigt bra, säger han.
Mattias Lindberg ligger åtta och har en seger, en tredjeplats och två fjärdeplatser så här långt.
– Min säsong känns ganska okej och jag vill förstås avsluta den bra.
Lindberg är åtta totalt.

På nionde plats ligger Andreas Wernersson vars formkurva har pekat uppåt sedan omstarten efter sommaruppehållet med pallplatser både på Knutstorp (trea) och seger på Solvalla.
– Jag sade inför omstarten att jag tar de tre avslutande tävlingarna som en ny säsong och om jag räknar så ligger jag fyra. Vi är på rätt väg och det tar vi med oss till Mantorp, säger han.
Precis som sina teamkamrater framhåller Wernerson vikten av att avsluta på ett bra sätt.
– Ska jag köra i Sverige nästa säsong är det STCC som gäller och jag vill visa att jag hör hemma i den här serien. Jag vill avluta starkt och se vart det bär, säger Andreas Wernersson.

Teamchefen Tobias Johansson säger att teamet kommer att ha minst 100 gäster under finalhelgen.
– Det är sista tävlingen på en fantastisk säsong för oss. Vi var snabba här förra året och jag tror att vi kommer att var det i år också, säger han.

Tidsschema finalen
Fredag 19 september
Klockan 11.45: Test
Klockan 13.15: Test
Klockan 16.05: Kval 1, Q1
Klockan 16.25: Kval 2, Q2

Lördag 20 september
Klockan 11.10: Gridshow
Klockan 12.35: Heat 1.
Klockan 15.25: Heat 2.

Lämna ett svar