Kategorier
Okategoriserade

Team Kias segerförhoppningar grusades

Team Kia såg ut att kunna ta en möjlig seger i andra STCC-racet i Karlskoga. Men tyvärr körde teamkamraterna Kevin Aabol och Erik Johansson ihop och segerförhoppningen försvann i gruset.
– Det såg bra ut en stund, vi låg etta och tvåa. Sedan blev det inget bra, konstaterade teamchefen Tobias Johansson.

I första racet blev Erik Johansson femma, debutanten Rasmus Mårthen nia och Kevin Aabol tvingades bryta. I andra racet startade Kevin Aabol i pole position och Erik Johansson från fjärde position. Båda Kia-förarna gjorde en bra start och låg snart etta och tvåa. Men då inträffade den olyckliga sammanstötningen som tvingade Aabol att bryta och Johansson tappade och slutade sexa.
Erik Johansson blev därmed bästa Kia-förare totalt den här helgen.
– Första racet kändes riktigt bra och andra racet hade jag kunnat vinna, det är jag helt säker på. Men det gick inte riktigt som vi tänkt. Men jag kom sexa och var före båda PWR-bilarna och jag tror jag passerat båda i mästerskapet, sade Johansson.

Kevin Aabol var dämpad efteråt. Han hade ingen bra fart i kvalet, men desto bättre i första racet (som han tvingades bryta efter att ha blivit påkörd).
– Vi såg chansen i andra racet. Jag fick en bra start och hade bra fart och jag tänkte att jag och Erik skulle kunna dra iväg. I andra kurvan hörde jag bara en smäll och så hamnade jag i sanden. Ratten stod helt skevt och bakvagnen var skadad och det var bara att bryta. Solen var det enda positiva vi kan ta med oss. En hård helg, dessvärre, sade han.

Debutanten Rasmus Mårthen var däremot riktigt nöjd. Han blev nia i första racet (efter att ha fått ett konstigt straff för procedurfel). I andra racet var han femma.
– Det känns bra. Jag och ingenjören Niklas Johansson sade att vi bara skulle ta det lugnt och åka med i andra racet (med omvänd startordning), att någonting kommer att hända, sade han.
Och saker hände, något som Mårthen drog nytta av.
– Jag hade bra fart, jag jagade prinsen ett tag men kände att jag inte ville riskera något och backade av och tog bilen i mål, sade han.

Teamchefen Tobias Johansson var nöjd med farten i bilarna och med Rasmus Mårthens debut. Men han var inte så glad över teamkamraternas incident i andra racet.
– Riktigt tråkigt när sådant händer, sade han.

Thed Björk vann första racet och Fredrik Ekblom det andra. Björk leder totalt före Ekblom. Erik Johansson är bästa Kia-förare på sjätte plats.

Poängställning

Alla resultat STCC Karlskoga