Kategorier
Nyheter

Brovallen Design mönstrar rekordungt STCC-team med Kia som ny partner

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Brovallen Design och Kia Motors Sweden AB har tecknat ett samarbetsavtal för STCC 2014-2016. Team Kia kommer att tävla med två bilar i STCC kommande säsong, förare blir 19-årige Andreas Wernersson och 20-årige Mattias Lindberg.
– Vi ställer upp med det yngsta STCC-teamet genom tiderna och vi gör det tillsammans med Kia, ett starkt varumärke på frammarsch, säger Brovallen Designs VD Tobias Johansson.

Nya förare och nytt bilmärke. Brovallen Design går in i en av teamets mest spännande säsonger någonsin och det är en mycket nöjd Tobias Johansson som äntligen kan presentera satsningen.
– Kia har haft en enorm utveckling i Sverige de senaste åren och det känns inspirerande att få vara med på den resan. Kia har inte tävlat på den här nivån i Sverige tidigare och det är bra för svensk racing när det kommer in nya, engagerade partners, säger Johansson.
Team Kia bidrar på ett påtagligt sätt till generationsväxlingen i svensk elitracing med två förare födda 1994.
– Andreas åkte fort direkt när han körde för oss i finalen förra säsongen och Mattias har jag känt en längre tid. Han är målmedveten och snabb, säger Johansson.

Team Kia ska tävla med modellen Kia Optima.
– Kia Optima är en känd spelare i racingvärlden utomlands och nu blir det alltså debut även på hemmaplan vilket känns fantastiskt, säger Peter Himmer, VD Kia Motors Sweden AB.
– Förutom ett bra resultat på banan hoppas vi förstås att Kia också kommer att bli mer känt och vi vet ju att målgruppen vi kommer att nå via motorsport är gigantisk.
– Ytterligare en aspekt är att vi via samarbetet med Brovallen Design kommer att stötta två unga och mycket lovande förare, säger Peter Himmer.

Andreas Wernersson fick alltså redan förra säsongen chansen i Brovallen Design under STCC-finalen på Mantorp. Och han överraskade alla med att vara näst snabbast på ett test och att bli nia och sexa i de båda racen.
– Det gick bra och sedan dess har jag och Tobias haft en dialog och i förra veckan blev allt klart, säger Wernersson som nu ska tävla på allvar med svenska racingeliten.
– I inhoppet i höstas handlade det om att ta bilen i mål och inte krascha. Nu ska jag göra mitt yttersta för att plocka så bra placeringar som möjligt. Det är inte lätt för en 19-åring att vinna STCC men målet är att stå på pallen under säsongen. Det är en tuff uppgift men jag ställer inte upp för att vara utfyllnad. säger han.

Mattias Lindberg har gjort sig känd som en pallplats-plockare av rang i juniorserierna. Nu får han testa sin talang på allvar i Sveriges bästa racingserie.
– Det absolut största steget i min karriär, säger Lindberg och han hoppas och tror att han snart ska komma underfund med STCC-bilen.
– Jag har tävlat i Formel Renault som är en snabb bakhjulsdriven bil, jag tror att det är lite samma känsla i STCC-bilen. Att Andreas lyckades så bra i finalen känns också bra, det visar att det går att gå från JTCC till STCC och göra bra resultat, säger han.
Tobias Johansson och Mattias Lindberg började diskutera ett samarbete under vintern.
– Brovallen Design presterade bra på finalen i höstas och det är ett team som har kapacitet att slåss i toppen, säger han.

Kia Motors Corporation (www.kiamotors.com) bildades 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Kias 15 fabriker och monteringsanläggningar i tio länder producerar över 2,5 miljoner bilar per år som säljs i 149 länder. Kia har idag mer än 47 000 anställda. Kia är huvudsponsor av Australian Open och officiell bilsponsor av FIFA World Cup.[/vc_column_text][vc_single_image image=”105″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_single_image image=”67″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_message color=”alert-info” style=”rounded”]Fakta Andreas Wernersson
Ålder: 19 år, född 27 september 1994
Bor: Kvänum
Klubb: Lidköping KK
Främsta meriter: JTCC-mästare 2012 och 2013

[/vc_message][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_message color=”alert-info” style=”rounded”]Fakta Mattias Lindberg
Ålder: 20 år, född 30 januari 1994
Bor: Hässleholm
Klubb: Hässleholms MK
Främsta meriter: Trea i JTCC 2013, trea i Formel Renault Sweden 2010, trea i Formel Renault NEZ (North European Zone). Utmärkelser: Årets ungdom 2011 (Sverige), Årets bilsportman 2011 (södra Sverige)[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row]