Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden Brovallen Design

Brovallen Design och Scuderia Motorsport kör Swedish GT på Karlskoga Motorstadion

Swedish GT får ett spännande tillskott kommande helg. Brovallen Design och Scuderia Motorsport ställer upp med en Ferrari 488 under STCC-helgen i Karlskoga. Förare blir Mats Ek Tidstrand och Reuben Kressner.
– Det här ska bli riktigt kul och det är ytterligare ett steg i det fina och täta samarbetet mellan Brovallen Design och Scuderia Motorsport, säger Mats Ek Tidstrand.

Mats Ek Tidstrand äger bilen och tävlar normalt i Ferrari Challenge Europe. Men den serien har uppehåll nu och då passar det bra att visa upp bilen på hemmaplan.
– Vi ville gärna prova i Swedish GT nu när det passade. Vi tävlar tillsammans med Ingvar Mattsson och Scuderia Autoropa  i Europaserien och Ingvar har varit angelägen om att vi ska vara med i Sverige, säger Ek Tidstrand som hoppas på fler inhopp i årets Swedish GT.
– Målsättningen är att vi ska delta även på Anderstorp och då förhoppningsvis med två Ferrari 488.

Scuderia Motorsport kör även långlopp i Sverige i de Audi RS3 LMS som Brovallen tävlar med i STCC och valet av Reuben Kressner som proffsförare i teamet var ganska naturligt.
– Reuben är en ung, lovande förare och han har varit med och coachat oss när vi kört långlopp. Så det blir en riktigt bra förare och en nybörjare, säger Ek Tidstrand och skrattar.

Reuben Kressner tvekade inte när han fick frågan om att delta, även om det blir lite tajt med tiden på söndag. Tredje STCC-racet går direkt efter GT-racet.
– Det var lite oväntat att jag fick frågan men jag ser det som en möjlighet och chans att lyckas i en sådan här bil. Jag får också mer körtid och jag tror det utvecklar mig som förare, säger Kressner.

Swedish GT i Karlskoga 11-13 augusti

Fredag

16.05-16.55 Test

Lördag

11.55-12.25 Kval
17.30-18.10 Race 1

Söndag

15.05-15.35 Race 2