Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden Brovallen Design

Brovallen Design till Anderstorp med två STCC-bilar

För första gången den här säsongen har Brovallen Design båda sina Audi RS3 LMS till start i STCC. Ordinarie föraren Reuben Kressner får sällskap av Joakim Darbom på Anderstorp under säsongens näst sista tävlingshelg.
– Det är bara positivt, både för mig och för teamet, säger Kressner.

Joakim Darboms inhopp i Brovallen Design presenterades i samband med förra deltävlingen som gick i Karlskoga.
– Hittills har jag inte haft någon att luta mig emot och det är en stor fördel att ha någon att dela data med, säger Kressner som tror att snabba Anderstorp är en bana som passar TCR-Audin. Senast STCC tävlade på en snabb bana tog Kressner en pallplats (i Falkenberg).
– Är det någonstans vi ska kunna upprepa den bedriften är det just på Anderstorp. Topp fem är målet men jag tror det är fullt möjligt med en pallplats. Och så vill jag förstå bli bästa Audiförare, säger han.

För Joakim Darbom blir det debut i STCC.
– Det känns riktigt häftigt att få den här chansen i STCC på Anderstorp. Det är definitivt ett mästerskap jag tittar på inför 2018, och det här blir en första möjlighet att utforska hur det egentligen fungerar, säger Darbom i ett pressmeddelande.

Förutom STCC är Brovallen Design också engagerat i Scuderia Motorsports satsning på Swedish GT. I Karlskoga senast deltog Mats Ek Tidstrand och Reuben Kressner i en Ferrari 488. Till Anderstorp dubbleras deltagandet med ytterligare en 488, den ska köras av Robin Jensen.
– Jag och Reuben delar på den ena bilen och Robin kör den andra själv. Självklart är det riktigt skoj att vi får ut båda bilarna, säger Mats Ek Tidstrand som tillsammans med Kressner blev trea under sin premiärhelg i klassen. Precis som i Karlskoga står Ferraribilarna vid Ingvar Mattssons depåplats.

Sedan säsongen startade har målet varit att Brovallen Design ska tävla med båda Audi-bilarna i STCC, och nu blir det alltså verklighet.
– Jättekul och en energikick för hela teamet. Det är så många fördelar med att kunna tävla med två bilar och det ska bli spännande att se vad Joakim kan prestera. När vi testade var han snabb och jag tror att han kan överraska i sin debut, säger teamchefen Tobias Johansson som samtidigt vill hålla nere förväntningarna på sin nykomling.
– I och med att han gör ett inhopp i serien får han en straffvikt på 30 kilo i bilen. Och vi får inte glömma att konkurrensen är väldigt hård i årets STCC, det är inte så enkelt för en nykomling att komma in och göra toppresultat direkt, säger han.

Tidsschema STCC och Swedish GT

Fredag 1 september

16.00 Test Swedish GT

Lördag 2 september

09.00 Test STCC
11.40 Test STCC
13.30 Kval Swedish GT
15.30 Kval STCC
16.20 Race 1 Swedish GT

Söndag 3 september

09.00 Warm up STCC
10.05 Warm up Swedish GT
11.00 Race 1 STCC
13.45 Race 2 STCC
15.05 Race 2 Swedish GT
15.55 Race 3 STCC

STCC i SVT

Live i SVT Play söndag 3 september 10.55-11.25 samt 13.30-16.30. Klockan 23.00 på söndag sänds ett sammandrag från tävlingarna i SVT2.