Kategorier
Okategoriserade

Brovallen Design utsett till årets gästmekanikerteam

Brovallen Design, Krylbo, utsågs vid Bilsportgala till årets gästmekanikerteam.

Brovallen Design, Krylbo, utsågs vid Bilsportgala till årets gästmekanikerteam.

Bilproffs.se har under Bilsportgalan i Älvsjö utsett Brovallen Design till utmärkelsen Årets gästmekanikerteam. Teamet har under flera år visat ett berömvärt engagemang i Gästmekanikerprojektet. I projektets anda har de med god pedagogik introducerat unga mekaniker i tävlingsrollen och bidragit till att bredda projektet till grundskolans elever. De har också bidragit till ökat intresset hos blivande mekaniker samt agerat goda ambassadörer för motorbranschen.

– Det känns mycket bra att få vara en del av det viktiga arbetet med att intressera fler ungdomar att satsa på ett framtidsyrke som fordonstekniker och samtidigt att bidra till att motorsporten uppmärksammas. Därför är vi i teamet lite extra stolta över denna utmärkelse, säger Tobias Johansson, teamchef.

– Bilproffs.se uppskattar engagemanget och viljan att långsiktigt bidra till gästmekanikerprojektets framgång genom ett utmärkt pedagogiskt värdskap och en strävan att alltid se till gästmekanikernas positiva utveckling i teamet, säger Caj Luoma, chef Utbildning och Arbetsmarknad på Transportföretagen.

Gästmekanikerprojektet drivs av Bilproffs.se i samarbete med Svenska Bilsportförbundet. Syftet är att unga elever med fordonsteknisk utbildning ska få chansen att prova på att arbeta med ett racing- eller rallyteam under en säsong.

Besök vår hemsida Bilproffs.se och följ Bilproffs på facebook.com/bilproffs

Fakta om Gästmekanikerprojektet

Sedan 2004 har Bilproffs i samarbete med SBF årligen utsett ett antal elever från gymnasieskolans fordonsprogram till gästmekaniker i svensk och internationell bilsport.
Till dags dato är det närmare 200 ungdomar som fått chansen att prova på motorsporten som tävlingsmekaniker genom gästmekanikerprojektet.

Många av dessa har stannat kvar i motorsporten, både som helgmekaniker och fast anställda tävlingsmekaniker här hemma och utomlands. Gemensamt för alla gästmekaniker är att de genom sitt motorportengagemang utvecklat sina kunskaper och färdigheter i yrkesrollen, oavsett om det handlar om arbetet i racingdepån, eller på den vanliga bilverkstaden.

Utan alla duktiga och kompetenta tävlingsteam, som över åren ställt upp med dessa praktikplatser hade projektet inte varit möjligt att förverkliga.

Därför utser på Bilproffs.se årligen ett hederspris till ett av de team som alltid ställt upp för både motorbranschen och bilsporten på ett föredömligt sätt.

Kontakt
Bo Lindman, Bilproffs.se 070-5958399
Tobias Johansson, Brovallen Design 070-5866020

Motorbranschens yrkesnämnder, Motorbranschens Yrkesnämnd (MYN) och Lackerarnas Yrkesnämnd (LYN), är samarbetsorgan i yrkesutbildningsfrågor mellan Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall resp. Sv. Målareförbundet. Tillsammans har de varumärket Bilproffs.se.