Kategorier
Okategoriserade

Erik Johansson bästa Kia-förare i Skövde

Erik Johansson blev fyra i STCC-premiärens andra race och tog därmed Team Kias bästa placering i Skövde.
I övrigt hade teamet en jobbig helg, Kevin Aabol blev åtta i första racet men kom inte till start i andra. Emelie Liljeström bröt båda racen.

Kevin Aabol visade riktigt bra fart i första racet. Från kön körde han upp sig till sjätte plats efter första varvet och låg ett tag fyra. Då gjorde han ett misstag, bromsade på sig och körde in i Fredrik Larsson. Han blev bestraffad med en drive through för den incidenten och slutade åtta. Till andra racet var han förhoppningsfull men när han startade bilen i bandepån brann generatorn.
– Vi hann inte byta. Riktigt surt med tanke på farten vi hade i första racet. Det positiva är att vi visade att vi har fart för att hänga med i toppen. Jag hade länge chans på fjärdeplatsen och det lovar gått inför resten av säsongen, sade han.

Erik Johanssons helg blev tvärtom mot Aabols. Han kom inte till start i första racet när instrumenten visade att oljetrycket var lågt i bilen, han valde att slå av motorn och kom inte iväg. Senare visade det sig att det var oljetrycksgivaren som var trasig.
I andra racet startade han från tredje position men var snart uppe i ledningen och ledde länge. Men racet var mycket stökigt, endast fyra bilar tog målflagg och säkerhetsbilen var ute fyra gånger.

Han orkade inte hålla dubbelsegraren Thed Björk bakom sig men hade chans på andraplatsen.
– Jag fick en liten knuff i kurvan av Fredrik Larsson och jag körde av. Självklart blev jag jättebesviken, jag låg på andraplats och hade en pallplats i handen. Det är en liten tröst att jag trots allt blev fyra. Jag hade riktigt bra fart i andra racet och det tar vi med till nästa tävling på min hemmabana Anderstorp, sade han.

Emelie Liljeström tog sig inte i mål i något av racen. I första hade hon ett par närkamper med prins Carl Philip.
– Han tryckte upp mig i muren två gånger och jag fick problem med styrningen.
I andra racet hade hon bra tempo men tappade bilen efter en punktering i en kurva.
– Jag åkte in i muren. Helgen har varit varit jättespännande, den har varit upp och ner. Jag har varit glad och jag har varit ledsen. En händelserik första tävling, synd med så tråkigt slut, sade hon.

Resultat, race 1
1) Thed Björk, Polestar Racing, 2) Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +1.454, 3) Mattas Andersson, Dacia Dealer team, +18.021… 8) Kevin Aabol, Team Kia, +46.470.

Resultat, race 2:
1) Björk, 2) Larsson, +1.348, 3) Andersson, +6.014, 4) Erik Johansson, Team Kia, +4 varv, 5) Haglöf, + 6 varv.

Tabell:
1) Björk, 68 poäng, 2) Andersson, 45, 3) Ekblom, 43… 6) Johansson, 16, 11) Aabol, 4.

Komplett tabellställning