Kategorier
Okategoriserade

Godkänt Kia-kval på Solvalla

Linus Ohlsson var snabbast men Andreas Wernersson har den bästa startpositionen av Team Kia-förarna. Så kan STCC-kvalet på Solvalla sammanfattas. Men Wernersson var länge osäkert startande i kvalet på grund av en osannolik ögonskada.

Det var i fredagens andra testpass som en gummibit letade sig in i Wernerssons bil, troligtvis genom ett luftintag, och gummibiten träffade honom i ena ögat.
– Enligt sköterskan har jag fått en rispa på pupillen. Doktorn rådde mig att inte köra men det var inget alternativ, jag får åka till sjukan efteråt. I bilen kändes det bra och vi åkte ut och in i depån med tanke på allt som hände men jag fick två bra varv på slutet och förbättrade mig till åttonde plats. Jag var lite ivrig och orutinerad i Q2 (andra kvalpasset dit de åtta snabbaste går). Jag startar trea och sjua och det är okej, sade han.

Linus Ohlsson tog sig också vidare till Q2 och han startar femma respektive sexa i de båda racen.
– Under testerna kändes det väldigt bra, bilen var välbalanserad och trots att jag körde med gamla däck i båda passen var jag med i toppen.
Men så kom vi ut till kvalet och det var ett av de stökigaste kvalen jag upplevt. Rödflagg, safety car, däckstravar som rullade omkring, bilar som snurrade. Jag lyckades få till ett hyfsat varv och blev sexa, jag var glad att ta mig vidare till Q2, det kunde gått hur som helst, sade han.
Men Q2 blev inte vad han hoppats på
-Katastrof. Jag hade inget grepp, varken fram eller bak och dessutom problem med bromsarna. Jag står mitt i smeten i båda racen och får försöka ta det kallt och ta en bra placering sade han.

Mattias Lindberg kvalade in på plats 13 och han var mycket besviken efteråt.
– Finns inte så mycket att säga. Det här är en riktig kass bana, jag kommer inte in i det. Jag är inte snabb nog här, jag hittar inte runt helt enkelt. Jag försöker men bromsar på mig hela tiden och kommer fel in i kurvorna, sade han.

Thed Björk var snabbast i båda kvalen och startar från tionde plats i första racet och i pole position i andra racet.

Resultat

Kval 1 (Q1), omvänd startordning på topp 10 till heat 1:

1) Thed Björk, Polestar Racing, 43.103, 2) Richard Göransson, Team Tidö, +0.177, 3) Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +0.213, 4) Philip Forsman, WCR/BMW Dealer Team, +0.425, 5) Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +0.550, 6) Linus Ohlsson, Team Kia, +0.650, 7) Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.705, 8) Andreas Wernersson, Team Kia, +0.715, 9) Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +0.811, 10) Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +0.850, 11) Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +0.943, 12) Matte Karlsson, WCR/BMW Dealer Team, +1.053, 13) Mattias Lindberg, Team Kia, +1.069, 14) Erik Jonsson, WCR/BMW Dealer Team, +1.225, 15) Roger Samuelsson, Team Tidö, +2.207, 16) Jan Nilsson, Team Tidö, +4.352

Kval 2 (Q2):

1) Thed Björk, Polestar Racing, 43.432, 2) Richard Göransson, Team Tidö, +0.446, 3) Philip Forsman, WCR/BMW Dealer Team, +0.456, 4) Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.692, 5) Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +0.766, 6) Linus Ohlsson, Team Kia, +0.830, 7) Andreas Wernersson, Team Kia, +0.902, 8) Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team,

Lämna ett svar