Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden Brovallen Design

Stökig racedag i Karlskoga

Söndagens två STCC-heat på Gelleråsen Arena blev stökiga historier. De förare som var först över mållinjen i båda racen blev diskvalificerade. Dessutom bestraffades Brovallen Design-föraren Alex Andersson i andra heatet med 30 sekunders tidstillägg.
Ett beslut han inte riktigt förstod.

I söndagens första race slutade Andersson preliminärt på plats 16.
— Det var inte så mycket att hurra för. Första fem sex varven var bra, sedan fick jag mycket understyrning, sade han.

I andra racet gick det bättre. I alla fall fram till slutvarven.
— Bilen var helt annorlunda, det kändes mycket bättre. Jag fick en bra start och hängde på riktigt bra. Jag tror jag låg 14-15 någonting och jagade när Fredrik Ekblom försökte köra om mig, tyvärr blir det en sammanstötning när han körde rakt in i sidan på mig, berättade Alex Andersson

Han hamnade i sandfållan, tappade placeringar och skadade bilen. Och när han kom i mål fick han beskedet att han dömts som vållande till incidenten.
— Jag håller inte med om det. Fredrik sade att han gjorde ett misstag och bad om ursäkt och därför är det väldigt tråkigt att jag blir bestraffad, sade Andersson.
Han blev till slut 17:e förare i det racet.

Han hittade en hel del positivt att ta med sig från Karlskoga, trots blygsamma placeringar.
—Jag är nöjd med helheten. Jag har åkt väldigt lite på Karlskoga och jag har hittat mycket tid sedan första träningen i fredags. STCC är väldigt jämnt, vi letar efter de sista tiondelarna för att slåss med de närmast framför och utvecklingen är positiv.

Alla resultat STCC Karlskoga 2018