Kategorier
Nyheter

Team Kia-förarna nöjda med andra testdagen

Både Mattias Lindberg och Andreas Wernersson förbättrade sig tidsmässigt jämfört med toppen under andra dagens STCC-tester på Ring Knutstorp.
Wernersson var nia och Lindberg elva, 1,2 respektive 1,3 sekunder efter Fredrik Larsson i toppen.
Mattias Lindberg säger att han börjar mer och mer komma underfund med den motorstarka STCC-bilen.
– Utmaningen är att bilen går så jäkla fort, jag kan inte jämföra med någonting annat jag kört. Den är snabb ut ur kurvorna så det går inte att gå på gas för tidigt och så måste jag våga lita på att det går att bromsa så sent som det går att göra, sade han.
Tidsavståndet till toppen är inget som oroar honom.
– Vi körde inte på några nya däck i dag och det kan kanske göra upp mot en sekund. I så fall skiljer det ju inte mycket till de snabbaste, sade han.
Planen var att Team Kia-förarna efter lunch skulle lägga på nya däck på sina Kia Optima men då kom regnet och det förstörde upplägget.
– Det blev inte riktigt som vi tänkt oss, sade Lindberg som ändå summerade dagen med en positiv känsla.
– Det här är bara kul och i morgon (fredag) får vi ta igen det vi missade i dag. Då ska det bli 18 grader och sol, sade han.
Andreas Wernersson körde efter samma upplägg som Lindberg och fick alltså ingen testtid på nya däck.
– Vi fick inte till det med däcken men det var ändå en viktig dag på många sätt. Vi har kollat dataloggningen och vi ser att det finns tid att plocka. Jag fick mycket nyttig körning, sade han.
Han konstaterar att i princip allting kan förbättras.
– Ingenting är optimalt ännu men i morgon ska vi köra med bra däck och det vi gjorde i dag med olika inställningar gör att jag tror att bilen kommer att var riktigt bra i morgon, sade Wernersson.