Kategorier
Okategoriserade

Team Kia med tre bilar även i Falkenberg

Team Kia kommer till start med tre bilar även i STCC-deltävlingen i Falkenberg. Emelie Liljeström skulle egentligen stått över men tack vare stöd från Kia-återförsäljaren Aros Auto kan hon delta.
– Jag är förstås jätteglad, säger hon.

 

När Emelie Liljeström presenterades som Team Kia-förare i våras var ursprungsplanen att hon skulle köra tre av årets sju tävlingshelger. Men nu blir det alltså minst ytterligare en tävling.
– Helt sjukt att vi fick ihop det, jag trodde knappt på det själv, säger hon och riktar ett stort tack till Aros Auto AB för stödet.
Senast på Mantorp visade hon stora framsteg tidsmässigt, så stora att hon törs sticka ut hakan inför Falkenberg.
– Jag tror jag har tillräckligt bra fart för att kvalificera mig för Q2, säger hon.

Erik Johansson såg ut att ta sin och teamets första pallplats för säsongen senast på Mantorp. Men några varv från mål tvingades han bryta efter en incident med Daniel Haglöf. Det var andra gången i år som Johansson bröt från ledningen efter incidenter med andra förare
– Jag tycker starten på säsongen har varit tung. Vi har en bra bil med en bra grundsetup och mitt samarbete med ingenjören fungerar bra men vi har inte riktigt fått utdelning, säger han.
Falkenberg är en bana han gillar.
– Jag har faktiskt aldrig förlorat ett lopp i Falkenberg.

Kevin Aabol var nöjd med kvalet senast på Mantorp. Under racen hade han en del problem med växellådan.
– Vi testade i förra veckan och nu verkar det som växellådan fungerar som den ska. Vi testade en hel del inställningar och blir det samma förhållanden i Falkenberg som under testet, då tror jag vi har ett bra läge, säger han.
Precis som teamkamraten Johansson, har Aabol haft en del stolpe ut under säsongens första del.
– Vi har haft otur men det är inte så enkelt första året i en ny serie, säger han och siktar i första hand på att återigen kvala bra.
– Hoppas kvalet går lika bra som senast.

Teamchefen Tobias Johansson hoppas att det äntligen ska bli utdelning i form av pokaler.
– Vid två tillfällen har vi bara varit några varv från att vinna. Farten finns och förarna har gjort ett riktigt bra jobb men tyvärr har det inte visat sig i resultatlistorna, säger han.
Att det blir tre Kia-bilar även i Falkenberg är bra för både teamet, förarna och STCC.- Det blev klart i tisdags. Det är snabba ryck i den här branschen, konstaterar Tobias Johansson.

Fotnot: Kvalet är uppdelat i två pass, Q1 och Q2. De åtta snabbaste i Q1 får även köra Q2.

Tidsschema STCC Falkenberg 10-11 juli

Fredag 10 juli
10.25: Test 1
13.05: Test2
16.35: Kval 1, (Q1)
16.55: Kval 2, (Q2, Super pole)

Lördag 11 juli
12.40: Heat 1
15.30: Heat 2

STCC i TV

SVT Play lördag 11 juli 12.30-16.00 (live)
SVT 2 söndag 12 juli 18.00-19.00 (sammandrag)