Kategorier
Okategoriserade

Erik Johansson kvalbäst i Team Kia

Erik Johansson kvalade bäst av Team Kia-förarna och han startar fyra respektive sexa i lördagens båda race.
– Det känns bra. Det är kanske inga optimala startpositioner, det är mitt i skiten i båda racen. Men det går framåt, vi har bättre startpositioner än i Skövde, sade han.

Det var premiär för Erik Johansson på hemmabanan Anderstorp. Och han hängde bra med de betydligt mer rutinerade STCC-förarna.
– Självklart är det kul att få tävla här. Det går riktigt snabbt och man får rejält med kraft i de bankade kurvorna. Anderstorp är annorlunda, den är inte som de andra banorna i Sverige men jag har kommit i in det riktigt bra. Det var kul att få ge några av de gamla gubbarna däng här i kvalet, sade han och skrattade.

Teamkamraten Kevin Aabol var inte lika nöjd. Han missade precis slutkvalet Q2 och startar nia respektive tvåa i lördagens race.
– Det var inte vad vi hoppats på. Vi hade möjligheten att ta oss vidare, det var tätt upp till sjätte platsen. Men vi fick inte ut peaken ur däcken och nu får vi ladda om till i morgon, sade han.
Aabol var nöjd med sin Kia men farten räckte inte riktigt ändå.
– Bilen var bra och det är irriterande att inte ha ett konkret problem att jobba mot, sade han och hoppades kunna utnyttja den fina startpositionen i andra racet.
– Klart det är en bra möjlighet till en bra placering men vi måste hitta mer fart om vi ska kunna hålla de jagande förarna bakom oss, sade han.
Richard Göransson var snabbast i båda passen men på grund av ett straff från Skövde flyttas han ner fem positioner i första racet. Därför startar Erik Johansson fyra där.

Resultat Q1: 1) Richard Göransson, Team Tidö, Saab, 2) Thed Björk, Polestar Racing, Volvo, +0.226, 3) Fredrik Ekblom, Polestar Racing, Volvo, +0.595, 4) Fredrik Larsson, West Coast Racing, +0.692, 5) Erik Johansson, Team Kia, Kia, +1.225, 6) Emma Kimiläinen, PWR, Saab, +1.566, 7) Daniel Haglöf, PWR, Saab, +1.622, 8) Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, Dacia, +1.660, 9) Kevin Aabol, Team Kia, Kia, +1.774, 10) Erik Jonsson, West Coast Racing, BMW, +2.676.
Q2: 1) Göransson, 2) Björk, +0.592, 3) Ekblom, +1.066, 4) Larsson, +1.080, 5) Johansson, +1.532, 6) Andersson, +1.581, 7) Haglöf, +1.960, 8) Kimiläinen, +2.401.