Kategorier
Okategoriserade

Revanschsugna Kia-förare längtar till Anderstorp

Till helgen är det dags för andra akten av sju i årets STCC. Anderstorp är värd för tävlingen och Team Kia-förarna har haft tre veckor på sig att ladda sedan premiären.
– Jag har väntat och väntat på den här helgen, säger Kevin Aabol.

Team Kia hade en jobbig premiärhelg i Skövde. Farten fanns i både bilar och förare, det visade Kevin Aabol i första racet och Erik Johansson i andra. Men en del tekniska problem gjorde att helgen i stort blev en besvikelse.
– Klart det var jobbigt i Skövde men jag visade i första racet att jag kan konkurrera med de bästa och jag är väldigt taggad att visa det även på Anderstorp, säger Aabol.
Den unge norrmannen har aldrig tävlat på banan och han väljer att inte skruva upp förväntningarna för mycket.
– Jag vill ta mig till Super pole och målet i racen är topp fem.
Bilen är nu genomgången och problemen i Skövde gav ändå fördelen av att Aabol har en gynnsam däcksituation till Anderstorp.
– Hoppas vi har gjort oss av med säsongens all otur nu, säger han.

Erik Johansson blev bästa Kia-förare i premiären med en fjärdeplats i det stökiga andraracet i Skövde. Och för honom är Anderstorp en av höjdpunkterna under året. Han bor nämligen i trakten.
– Jag har en mil till banan, det tillhör inte vanligheterna att kunna sova i sin egen säng under en tävlingshelg, säger han.
Många vänner och samarbetspartners kommer att finnas på plats, något som han ser som inspirerande.
– Det här ska bli kul. Anderstorp är en av Sveriges riktiga racerbanor och det vore fantastiskt roligt att lyckas bra på sin hemmabana.
Men precis som för teamkamraten Aabol blir det tävlingspremiär för Johansson på Sveriges enda Formel 1-bana.
– Jag vet inte riktigt vad jag kan ha för förväntningar men förhoppningsvis kan jag ta en pallplats, säger Erik Johansson.

STCC–deltävlingen i Anderstorp sänds direkt i SVT Play 12.30-16.00 lördag 30 maj. På söndag visas ett timslångt sammandrag från tävlingarna i SVT med start 18.00.

Preliminärt tidsschema STCC Anderstorp.

Fredag 29 maj
11.05: Test 1
13.50: Test2
17.20: Kval 1, (Q1)
17.40: Kval 2, (Q2, Super pole)

Lördag 30 maj
12.40: Heat 1
15.30: Heat 2