Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden Brovallen Design

Joakim Darbom debuterar i STCC med Brovallen Design

Joakim Darbom kommer att tävla för Brovallen Design i STCC-deltävlingen på Anderstorp om två veckor. Det blir första gången som teamet tävlar med båda bilarna i årets STCC (Reuben Kressner kör den andra).
– Förhoppningsvis är det här startskottet för en hel säsong i STCC 2018, säger 21-årige Darbom.

Joakim Darbom från Huddinge har med stor framgång tävlat i italienska Trofeo Abarth-mästerskapet de senast tre säsongerna. 2015 vann han Abarth 500, förra säsongen blev han tvåa i Abarth 695 och han ligger tvåa i årets 695-mästerskap.

Men suget att tävla på hemmaplan i STCC är stort och nu blir det verklighet. I samarbete med flera olika partners, bland andra HR-företaget Ability, Ninja Plast och Exclusive Cars, är satsningen möjlig. Redan till helgen kommer Joakim Darbom och Ability att finnas på plats i Karlskoga, bland annat för att visa upp bilen.
– Det här är första aktiviteten i samarbetet med Ability och målsättningen är att det ska utvecklas ännu mer.

Joakim Darbom ska köra Brovallen Designs Audi RS3 LMS, en bil han redan hunnit bekanta sig med under några testpass i Karlskoga.
– En underbar, potent och välbalanserad bil, säger Darbom.

Brovallen Designs ägare Tobias Johansson är glad över att kunna presentera samarbetet med Joakim Darbom.
– Han är en ung, lovande förare som var väldigt snabb när vi testade.  Självklart är det också jätteroligt att vi får ut båda bilarna på banan, det har varit målsättningen hela säsongen.