Kategorier
Okategoriserade

Johansson tappade ledningen med fem varv kvar

Erik Johansson såg ut att gå mot Team Kias första seger för året men fem varv från mål tvingades han bryta efter en tuff fajt med Daniel Haglöf.
– Jag är riktigt arg just nu, sade Johansson

I första racet blev Johansson åtta och Aabol tia. Emelie Liljeström tvingades bryta.
I andra racet startade Erik Johansson från andra rutan och han låg bland de främsta nästan hela racet. Han ledde merparten av loppet men med fem varv kvar var det färdigåkt. Daniel Haglöf gjorde en attack och båda tvingades bryta.
Erik Johansson var märkbart irriterad på Haglöf.
– Han körde riktigt illa, jag är chockad faktiskt. Han gav mig en rejäl kyss i slutet på långa rakan och jag var halvvägs upp i första kurvan och han styr in. Det är inte racing. Synd när jag haft två riktigt bra race och ligger i ledningen, dundrade Johansson.

Kevin Aabol gjorde också ett bra race och låg länge femma. När Johansson och Haglöf försvann hade han läge på pallen men då bromsade han på sig och han slutade på åttonde plats. Emelie Liljeström bröt även andra racet.

Teamchefen Tobias Johansson sammanfattade helgen så här:
– Emelie hade bra speed men dåligt resultat. Erik hade också bra fart och han borde fått stå på pallen, han fick tydligen en hård känga av Haglöf och blev ståendes. Kevin åkte snabbt men bromsade på sig. Racet såg länge bra ut, vi låg etta och femma. Men så blev det inte, sade han.