Kategorier
Okategoriserade

Team Kia startar med tre bilar på Mantorp

Mantorp Park är skådeplatsen för årets tredje deltävling i STCC och Team Kia kommer till start med tre bilar. Kevin Aabol, Erik Johansson och Emelie Liljeström heter förarna som förhoppningsvis ska köra hem säsongens första pallplats åt teamet.

Säsongens två första tävlingar har resultatmässigt inte varit vad teamet hoppats på. Erik Johanssons fjärdeplats i premiären är den bästa placeringen så här långt. Det vill Kevin Aabol ändra på. Efter en riktigt jobbig tävling på Anderstorp är den unge norrmannen fylld av revanschlust.
– Det är en ny tävling med nya möjligheter. Men problemen på Anderstorp har gjort mig otroligt motiverad att göra ett bra resultat på Mantorp, säger han och han hoppas på sin första pallplats i STCC.
– För att nå dit krävs det ett bra kval. Att jag har bra ”racepace” vet jag, nu gäller det att vara snabb i kvalet också, säger han.

Erik Johansson hade också en jobbig helg på det blöta underlaget i Anderstorp. Men han kvalade bra på torrt och den erfarenheten tar han med sig till Mantorp.
– Hoppas vi slipper regn den här gången. Det ska bli kul att se hur det fungerar med det nya konceptet med ett kvällsrace på en vardag, det är roligt med nytänkande, säger han.
Sportsligt har han höga mål.
– Känns som det är dags för den första segern.

Emelie Liljeström stod över i Anderstorp och säger så här inför att få sätta sig i sin Kia Optima igen:
– Jag är extremt taggad. Jag var laddad inför den här tävlingen redan innan Anderstorp, säger hon och hon gillade inte att stå på sidan i Anderstorp.
– Det kändes för jäkligt. Det var skitväder, askallt och jag körde inte. Det enda som var trevligt var att träffa alla människor.
Det är snart två månader hon körde sin tävlingsbil.
– Därför är det skönt att tävlingen är på Mantorp, det är en bana jag kan. Även om jag aldrig kört den korta slingan, säger hon.
Hon ligger lågt med de sportsliga målen inför tävlingen.
– Det är en biltävling och vad som helst kan hända. Men jag är extremt laddad och den här gången vill jag visa framfötterna, säger hon.

Teamchefen Tobias Johansson är glad över att ha tre bilar till start igen. Och han är spänd inför det nya formatet med en kvällstävling på en vardag.
– Alltid trevligt att testa något nytt. Och nu ser det ju att bli fint väder också, säger han.
Sportsligt hoppas han på minst en pallplats.
– Våra förare har gjort det bra båda helgerna vi tävlat, det känns som hela teamet är värt en framgång nu, säger han.
Fakta
Tävlingen på Mantorp är ett nytt grepp i årets STCC. Det är första gången en tävling avgörs på en vardag. Test, kval och två race ska hinnas med under torsdagen. För första gången sedan 2000 ska Mantorps korta bana användas.

Tävlingen sänds live i SVT Play klockan 18.50-21.50.

Tidsschema

11.00-11.30: Test 1
14.00-14.30: Test 2
16.15-16.30: Kval, Q1
16.35-16.55: Kval, Q2
19.00-19.25: Race 1
21.20-21.45: Race 2