Kategorier
Nyheter

Lindberg bästa Kia-förare med en fjärdeplats

Mattias Lindberg gjorde ett suveränt andra STCC-heat och körde in på fjärde plats. Det var Team Kias bästa resultat i Falkenberg.

Årets tredje STCC-helg satte Team Kia på hårda prov. Första racet var jobbigt på flera sätt. Andreas Wernersson och Linus Ohlsson var inblandade i en kollison i starten och båda bilarna blev svårkörda efter den incidenten. Mattias Lindberg hade å andra sidan en perfekt inställd bil men när växellådan slutade fungera på andra varvet var racet förstört. Lindberg fick i gång växellådan igen men var då ett varv efter.
Wernersson slutade sexa, Ohlsson åtta och Lindberg elva.

I andra racet hade alla tre Kia-förarna väl inställda bilar. Lindberg rattade sin Optima till en stabil fjärdeplats, Ohlsson blev sexa medan Wernersson tyvärr tvingades bryta.
– Första racet blev så jäkla jobbigt när växellådan gav upp, bilen kändes perfekt och jag hade segern inom räckhåll. Jag var jättesnabb, hade lätt kunnat ta förstaplatsen där, sade Mattias Lindberg men han lät sig inte nedslås av den motgången.
– Jag räddade det ganska bra i andra racet, jag tampades med Linus Ohlsson och Richard Göransson och drog ifrån dem. Jag slutade fyra men hade en tredjeplats inom räckhåll så det känns jäkligt bra. En fjärdeplats med mersmak, sade Lindberg.
Lindberg fick sin poängsvit förstörd i och med nollan i första racet men han ligger ändå poängmässigt med bra i mästerskapet. Han är sjua med 73 poäng.

Linus Ohlsson ligger sexa med 75 poäng men han var riktigt missnöjd med helgens resultat.
– Första racet bara att glömma. Jag fick en smäll i starten och sedan var det 27 varv med en bil som inte gick att köra, sade han.
Till andra racet var bilen åtgärdad och nu var hans Kia Optima snabb. Efter att säkerhetsbilen varit ute gjorde han en chansning i som inte lyckades i omstarten.
– Alla gick på innern och då tänkte jag att jag tar dom på yttern. Det var hårfint att det gått, om det funkat hade jag kommit ut trea, nu kom jag sexa istället. Det var bära eller brista, jag hade gjort ett för dåligt race och det krävs något sådant för att ta sig om.Hade det lyckats hade det blivit succé, sade han.
Ohlsson hittade en ljusglimt att ta med sig från Falkenberg.
– Det känns skönt att vi fick ordning på bilen, vi har haft en del strul. Farten i andra racet är det jag tar med mig härifrån, allt annat drar vi ett fett streck över, sade han.

Andreas Wernersson har inte flytet med sig i år. I första racet kämpade han med en svårkörd bil men i andra racet gick den bra.
– Det var en helt annan bil, nu åkte jag riktigt fort, sade han.
När han skulle köra om Philip Forsman var olyckan framme.
– Både Philip och Linus gjorde ett litet misstag och var ut i gruset. Philip studsade ut i vägen framför mig och jag hann inte väja, jag klippte hans bakhjul. Jag flög upp i luften och ut på gräset, sade han med dyster blick.
– Jag har sån sjuk otur just nu, när bilen funkar perfekt är det alltid något annat i vägen. Killarna gjorde ett kanonjobb som gav mig en bra bil till andra racet men det hjälper inte när de andra är i vägen. Hade jag haft den här farten i första racet hade det kunnat gå hur bra som helst, sade han.
Wernersson ligger elva totalt med 25 inkörda poäng.

Teamchefen Tobias Johansson summerade helgen så här:
– I stort sett en bra helg. Vi hade en del oflyt i första racet men i andra gjorde alla tre jättebra insatser. Jag lider med Andreas, jättetråkigt att han inte får betalt när han var så snabb.

Philip Forsman vann det första racet och Fredrik Ekblom det andra. Fredrik Larsson är i fortsatt mästerskapsledning med 135 poäng.
Nästa deltävling körs på Ring Knutstorp 22-23 augusti.

Kompletta resultat

Tabellställning