Kategorier
Okategoriserade

Lindberg bäst i rookie-ligan

Mattias Lindberg har knappt gjort ett enda misstag under STCC:s första halva. Stabil poängplockning har gjort att han är bäst av av nykomlingarna inför säsongens tre avslutande tävlingshelger.
– Om jag kan plocka poäng i alla återstående race och inte göra något bottennapp kan det räcka till en topp fem-placering totalt när säsongen summeras, säger Team Kia-föraren.

I så fall skulle han klara den högt ställda målsättningen han hade inför säsongen. En målsättning som för många kändes för tuff men det visade sig snart att Hässleholms-ynglingen hade koll på läget. Under årets tre första tävlingshelger har han varit stabil som ett dyrt kvalitetsur från Schweiz, han har plockat poäng i alla kval och race utom ett och han är utan tvivel den största positiva överraskningen i årets STCC.
– Förhoppningen om ett ännu bättre resultat finns alltid men det har gått ungefär som jag förväntat mig. Materialet har fungerat bra utom på Falkenberg när växellådan krånglade, säger han.
Den incidenten är också hans största besvikelse under säsongen.
– Jag låg tvåa och hade klar vinstchans när det krånglade, det kändes riktigt kasst.

Största glädjeämnet är förstås inte svårt att plocka fram, självklart är det segern i premiärracet.
– Segern på Knutstorp var riktigt bra. Men jag är också nöjd med det andra racet i Falkenberg när jag höll både Richard Göransson och Linus Ohlsson bakom mig.

Det är många som imponerats och överraskats av din körning?
– Jag tror många har mina resultat från JTCC som måttstock men jag har aldrig gillat framhjulsdrivet. Bakhjulsdrift är min grej och jag trodde att de här bilarna skulle passa mig. Det är jäkligt skönt att få visa att jag är en duktig förare, säger han.

Har din premiärsäsong varit lättare, svårare eller som förväntat?
– Förhoppningarna om att slå alla finns alltid men det gäller också att vara realistisk. Men faktum är att det gått lite lättare än förväntat. Vi är ett litet team med en mycket mindre budget än vad Volvo har och ändå har vi hängt med bra.

Hur ser du på avslutningen av säsongen?
– Som sagt så finns en realistisk möjlighet till en topp-femplacering och det ska jag försöka nå. Det gäller att plocka poäng i varje race. Min starka sida är att jag kör säkert utan att göra dumma chansningar och jag ska fortsätta så. Men visst, pallplatser är väldigt viktiga och om jag kommer i läge att ta en pallplats kommer jag att chansa mer än annars.

Knutstorp, Solvalla och Mantorp återstår. Vilken bana tror du att du har bäst möjligheter på?
– Mantorp. Jag har gått i skolan där och har kört mycket på den banan och den passar mig väldigt bra. Men jag gillar också Knutstorp medan Solvalla inte är min favoritbana.

Ställningen i STCC inför Knutstorp 22-23 augusti

1) Fredrik Larsson, BMW, 135 poäng, 2) Fredrik Ekblom, Volvo, 125, 3) Thed Björk, Volvo, 109, 4) Mattias Andersson, Dacia, 98, 5) Richard Göransson, Saab, 94, 6) Linus Ohlsson, Kia, 75, 7) Mattias Lindberg, Kia, 73, 8) Erik Jonsson, BMW, 60, 9) Philip Forsman, BMW, 59, 10) Emma Kimiläinen, Saab, 31, 11) Andreas Wernersson, Kia, 25.

Lämna ett svar