Kategorier
Nyheter

Linus Ohlsson klar för Team Kia och STCC

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Linus Ohlsson kommer att köra Team Kias tredje Kia Optima i STCC-premiären. Ohlsson blir åldermannen i teamet trots att han bara är 23 år.
– Jättekul att Team Kia och Brovallen Design valt att satsa på unga förare, det är precis vad STCC behöver, säger Ohlsson.
Trots sin ungdom är Linus Ohlsson en synnerligen kompetent och välmeriterad förare. 2012 presenterade han sig på allvar när han vann premiärracet i dåvarande TTA-serien och han blev till slut totaltvåa i serien i en Saab. 2013 körde han i STCC för Volvo och slutade fyra totalt.
Nu blev det ingen fortsättning i Volvo och när teamchefen Tobias Johansson hörde av sig var det ett enkelt beslut att tacka ja.
– Det passar mig perfekt. Det ska bli riktigt kul att köra för Kia, ett nytt märke som satsar på STCC och dessutom är bilarna riktigt snygga, säger han.
Linus Ohlsson har alltså två säsongers erfarenhet från den biltyp som används i STCC. Teamets övriga två förare, 19-årige Andreas Wernersson och 20-årige Mattias Lindberg, är i princip nybörjare i biltypen och självklart är det en stor fördel för teamet att få in en förare som vet hur bilarna ska köras snabbt.
– Jag känner både Andreas och Mattias sedan tidigare och jag tror att jag har rätt mycket erfarenhet att dela med mig av.

Vad är det som gjort att du har varit så snabb i STCC-bilen?
– Bilen har passat mig väldigt bra första varvet och mina två säsonger i Porsche Carrera Cup har varit viktiga eftersom bilarna är ganska lika att köra. En annan faktor som passar mig är att alla i startfältet har samma materiel. Tidigare i min karriär har jag aldrig haft chansen att tävla med de bästa grejerna, jag har alltid fått kämpa underifrån och det har gjort mig stark, säger han.

Det som är klart i dagsläget är att Linus Ohlsson ska köra premiären på Ring Knutstorp nästa helg.
– Men vi jobbar tillsammans med teamet för att hitta fler samarbetspartners för att säkra hela säsongen, säger han
Teamchefen Tobias Johansson är riktigt nöjd med att ha knutit Linus Ohlsson till Team Kia.
– Vi vet hur snabb han är och med honom i teamet får Andreas och Mattias en bra referens. Minst lika roligt är att vi i år kommer till premiären med tre bilar där den äldsta av förarna är 23 år, säger han.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_message color=”alert-info” style=”rounded”]Fakta Linus Ohlsson
Ålder: 23 år
Bor: Göteborg. Uppväxt i Jönköping
Främsta meriter: Segrare JTCC 2009, tvåa i Porsche GT3 Endurance Scandinavia 2010, trea i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2011, tvåa i TTA 2012, fyra i STCC 2013. Två racesegrar i TTA 2012 och två racesegrar i STCC 2013.
Roligaste racingminne: TTA-premiären i Karlskoga 2012. Pole position och seger i racet.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]