Kategorier
Nyheter

Team Kia-förarna närmar sig toppen

Mattias Lindberg och Andreas Wernersson i Team Kia gjorde en tidsmässigt riktigt bra sista testdag på Ring Knutstorp. Kia-förarna var cirka fyra tiondelar efter Fredrik Larsson i toppen.

Tre intensiva testdagar på Ring Knutstorp är över och Mattias Lindberg var femte snabbast under fredagen, hans bästa tid var 57.718, Fredrik Larsson bästa tid var 57.347.
– En topp tre-tid hade varit optimalt men det jag presterade var helt okej, sade han.
Lindberg har jobbat mycket med att lära sig hur bilen fungerar i olika situationer och han börjar känna sig hemma i Kia Optiman.
– Jag litar mer och mer på bilen och jag börjar få in fartkänslan. Jag känner mig ganska trygg även om det blir en liten sladd och det går att åka fort utan att det känns konstigt, sade han.
Han har njutit av varje varv under testdagarna.
– Lärorika dagar och bilen är väldigt rolig att köra, jag gillar den verkligen.
Att det tidsmässiga avståndet är så litet till erkänt skickliga förare som Fredrik Larsson och Richard Göransson är förstås bra för självförtroendet.
– Det känns helt perfekt. Nu ska vi analysera de här testdagarna och försöka hitta ännu mer tid till premiären, sade Mattias Lindberg.
Andreas Wernersson var sjätte snabbast med tiden 57.731. Han var inte riktigt nöjd med hur fredagen utvecklade sig.
– Över ett varv ser det riktigt bra ut men vi lyckades inte få däcken att hålla över tid och prestera flera bra varv, sade han.
Samtidigt var det många setup-förändringar under dagen.
– Vi har mixtrat väldigt mycket med bilen för att se vad som händer. Det som bekymrar lite är att jag inte kunde förbättra mig när vi gjorde en kvalsimulering, jag hade hoppats på några riktigt snabba varv.
Wernersson säger att det varit nyttiga dagar på Ring Knutstorp.
– Värdefullt för både mig och teamet. Får vi ordning på bilen helt och hållet finns det tid att kapa. Nu ska vi analysera data, kolla på filmer och komma till premiären ännu starkare och bättre, sade han.
Premiären är på Knutstorp 9-10 maj.