Kategorier
Okategoriserade

Linus Ohlsson siktar på fjärdeplatsen

Linus Ohlssons medverkan i årets STCC och Team Kia blev klar veckan innan premiären. Inte en perfekt uppladdning men ändå har han tagit två pallplatser på sex körda heat.
– Jag har haft en bra helg och två skithelger, summerar han inför STCC:s andra halvlek.

Tre körda tävlingshelger och tre återstår. Höstsäsongen börjar på samma bana som premiären i våras, Knutstorp. En tävling som Linus Ohlsson inte har några bra minnen från.
– Vi hade tekniska problem den helgen men andra helgen i Göteborg gick bättre, då fungerade allt och det blev två pallplatser. I Falkenberg hade jag också bra fart men det var en del tekniskt strul i kvalet. I första racet blev jag påkörd och i andra chansade jag lite men det gick inte hem, konstaterar han.

Hur ser du på säsongens avslutande tre tävlingshelger?
– Jag har inget med tätstriden att göra men jag ska försöka ta någon seger. Fjärdeplatsen totalt är inom räckhåll, det är inte omöjligt att jag tar mig förbi Richard (Göransson) och Mattias (Andersson). Skulle jag bli fyra får jag vara nöjd med avslutningen, säger han.
Linus Ohlsson ligger sexa totalt inför Knutstorp.

Vad har du gjort under uppehållet?
– Jag har tränat riktigt hårt. Jag tränar regelbundet men det har varit lite extra nu, både kondition och styrka. Jag hoppas det kan hjälpa mig, säger Linus Ohlsson.

Ställningen i STCC inför Knutstorp 22-23 augusti

1) Fredrik Larsson, BMW, 135 poäng, 2) Fredrik Ekblom, Volvo, 125, 3) Thed Björk, Volvo, 109, 4) Mattias Andersson, Dacia, 98, 5) Richard Göransson, Saab, 94, 6) Linus Ohlsson, Kia, 75, 7) Mattias Lindberg, Kia, 73, 8) Erik Jonsson, BMW, 60, 9) Philip Forsman, BMW, 59, 10) Emma Kimiläinen, Saab, 31, 11) Andreas Wernersson, Kia, 25.

Tävlingarna på Ring Knutstorp direktsänds på lördag 11.30-17.00 i SVT Play och i ett sammandrag i SVT2 21.15-21.45.

Tidsschema för STCC på Ring Knutstorp 22-23 augusti

Fredag
9.40: Test
10.20: Test
12.35: Kval 1
12.55: Kval 2

Lördag
12.10: Heat 1
14.05: Heat 2

Lämna ett svar