Kategorier
Okategoriserade

Nu börjar Wernerssons nya säsong

– Jag ska göra en säsong av det som är kvar.
Andreas Wernerssons debutsäsong i STCC har blivit långt från det han hoppats. Men på de tre återstående tävlingarna hoppas han på en vändning. Och mentalt börjar en ny säsong på tre tävlingar från och med Knutstorp nu till helgen.

Andreas Wernersson kom till säsongen full av självförtroende efter två raka JTCC-guld, ett bra inhopp i STCC-finalen 2013 och bra testresultat på försäsongen.
Men premiären på Knutstorp blev pannkaka, likaså andra tävlingen i Göteborg. Senast på Falkenberg syntes en liten ljusning i mörkret när han blev sexa i ett av heaten, årets bästa placering.
– Inför säsongen hade jag stora förhoppningar men det har gått troll i grejerna. Vi har haft en del problem med bilen men jag har också gjort misstag, säger han självkritiskt.
Och motgångarna har inte gått obemärkt förbi.
– Det är jäkligt jobbigt, det tar på psyket och självförtroendet. Förra året var jag bortskämd med framgångar och då flyter allt på. Nu när det gått dåligt tänker jag på det hela tiden, säger han.

Men han hittar också styrka i de ljuspunkter som de tre första tävlingarna bjudit på.
– När allting fungerat har vi varit snabba och jag har visat att jag hänger med. Men jag skulle gärna se det på en resultatlista också.
Nu väljer han att se framåt.
– Jag kör inte för mästerskapet längre och jag ska göra allt för avslutningen ska bli så bra som möjligt. Jag har gjort mina dåliga resultat den här säsongen och jag har slutat att titta bakåt.

Hur ser du på avslutningen med Knutstorp, Solvalla och Mantorp?
– Väldigt positivt. Jag var snabb i både tester och race på Knutstorp i våras, på Solvalla har jag vunnit tre av fyra race jag kört och Mantorp.

När du summerar säsongen efter finalen, vad vill du ha uppnått på de tre avslutande helgerna för att säsongen inte ska kännas värdelös?
– Två pallplatser skulle vara helt okej och det vore grymt om jag skulle lyckas vinna ett race.

Ställningen i STCC inför Knutstorp 22-23 augusti

1) Fredrik Larsson, BMW, 135 poäng, 2) Fredrik Ekblom, Volvo, 125, 3) Thed Björk, Volvo, 109, 4) Mattias Andersson, Dacia, 98, 5) Richard Göransson, Saab, 94, 6) Linus Ohlsson, Kia, 75, 7) Mattias Lindberg, Kia, 73, 8) Erik Jonsson, BMW, 60, 9) Philip Forsman, BMW, 59, 10) Emma Kimiläinen, Saab, 31, 11) Andreas Wernersson, Kia, 25.

Lämna ett svar