Kategorier
Okategoriserade

Nicklas Oscarsson nöjd med säsongsinledningen

Brovallen Designs Clio Cup-förare Nicklas Oscarsson har nu klarat av sina två första tävlingshelger i Clio Cup. Och 16-åringen har hunnit samlat mycket erfarenhet i Skövde och Anderstorp.
– Jag måste vara nöjd med insatsen så här långt, säger han.

Nicklas Oscarsson har fram till i år enbart kört karting men nu är det alltså ”riktig bil” och Clio Cup som gäller. En stor omställning för ynglingen från Trångsund som egentligen är för ung för att tävla i Sveriges juniorelitklass i banracing.
– Jag har fått dispens, säger han.
I premiären i Skövde för tre veckor sedan bröt han första racet och kunde inte köra andra. I Anderstorp den gångna helgen kördes fyra heat och Oscarsson fick placeringarna 4, bröt, 13 och 5. På säsongens sex inledande heat har han alltså två placeringar bland de fem bästa, en klart godkänd start av en debutant.
Och helgen i Anderstorp var en riktig utmaning. Vädret var lynnigt med mycket regn. Lägg till att den långa flygrakan på den tidigare Formel 1-banan är den snabbaste på hela säsongen.
– Det var extremt struligt i Anderstorp, mycket på grund av vädret. Det var problem med fläkten på bilen så jag fick mycket imma på rutan vilket gjorde att jag tvingades bryta ett av racen i lördags, säger han.
Men trots bekymren visade Nicklas Oscarsson att han kan slåss om placeringar bland de fem bästa. Och konkurrensen är tuff. Till exempel Andreas Wernersson körde STCC förra säsongen och vann ett heat i den klassen. Mästerskapsledaren Henric Skoog är också en rutinerad förare.
– Känslan är att vi har bra fart men att vi inte riktigt haft turen med oss. Men det känns absolut som att vi kan konkurrera om pallplatser, säger han.
Nästa deltävling i Clio Cup körs 25 juni på Mantorp Park.
– Jag längtar dit, säger Nicklas Oscarsson.

Resultat race 1 lördag

Resultat race 2 lördag

Resultat race 1 söndag

Resultat race 2 söndag

Poängställning