Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden Brovallen Design

Nöjda Brovallen Design-förare efter STCC-finalen

Alex Andersson presterade årets bästa resultat med sin elfteplats i andra heatet och Andre Kiil fick ett kvitto på att han kan konkurrera i STCC.
Trots att poängen uteblev var det två nöjda förare som lämnade årets STCC-final.

Alex Andersson hade en jobbig helg fram till andra heatet. Det var struligt på tester och kval och i första heatet blev han påkörd och tog sig i mål på plats 19.
I andra heatet gick det bättre.
— Jag är fruktansvärt stolt över mig själv i andra racet, jag gjorde det riktigt, riktigt bra. Jag tampades med bra förare som Mikaela Åhlin Kottulinsky och Tomas Engström och gick vinnande ur det. Nära skjuter ingen hare till den där poängen jag vill ha men det här kändes nästan bättre än att ta en poäng. Jag hade farten att köra om konkurrenterna och det var skönt att få utdelning i ett race, sade han.

En perfekt avslutning att leverera årsbästa i sista heatet.
— Det här är ett läroår och jag satsar stenhårt på att köra STCC även 2019. Jag och Tobias (Johansson, teamägare) pratar om att förlänga vårt samarbete och det här resultatet ger en boost inför höstens och vinterns hårda jobb.
Alex Andersson sammanfattade säsongen så här:
— Jag är jättenöjd med utvecklingen under året och framförallt med sista racet, det visade att jag är en riktig racerförare.

Andre Kiil gjorde sin andra tävlingshelg med Brovallen Design.  Han körde in på plats 20 respektive 18.

— Känslan är bra efter helgen, jag hade konkurrenskraftiga varvtider, sade han
Han fick kvittot han ville ha på sin kapacitet i STCC-fältet.
— Vi kom hit för att se hur konkurrenskraftiga och utvärdera om vi ska komma tillbaka nästa år och kämpa om topplaceringarna. Vi hade en del otur men det gjorde inte så mycket eftersom vi inte körde om poängen, sade han.

Och målet är solklart. Han vill köra full säsong 2019
— Jag känner att jag kan konkurrera i den här serien. Resultatet kanske inte var det vi ville ha men ”shit happens” ibland. Farten finns där och det är det viktigaste.

Resultat race 1

Resultat race 2