Kategorier
Okategoriserade Pressmeddelanden Brovallen Design

STCC-kvalet avbröts efter våldsamt regn

Första delen av kvalet hann precis köras klart. Sedan blåste en regnstorm in över Mantorp Park och stoppade allt vidare kvalande. Startuppställningarna till lördagens båda race bestämdes istället efter Q1 och Brovallen Design-förarna Andre Kiil och Alex Andersson startar från ruta 16 respektive 19.

Merparten av Q1 kördes under vackert höstväder men de annalkande molnen skvallrade om det kommande ovädret. Och som det slog till. Stormbyar gjorde att tält och ledningar blåste sönder, allt ackompanjerat av en störtskur.
– Det har varit en tuff dag. Jag fick lära känna en ny bil, den var mer olik den andra bilen än jag trodde. Jag har kämpat med både bromsarna och greppet i bakänden, sade Alex Andersson som började hitta känslan först i kvalets slutskede.
– I sista försöket kände jag att bilen fungerade bättre och när jag tryckte på mötte jag regnet ute på långa raksträckan. Det blev kaosartat, det var som att köra in i en vägg. Det blev inget lyckat kval men det positiva är att jag förbättrade mig mycket från testpassen, sade han.

Andre Kiil var också dämpad efteråt.

– Testerna var inte så bra. Vi hade ändrat inställningarna från Rudskogen men det fungerade inte alls. Till kvalet gick vi tillbaka och då var bilen bättre men ett par mindre misstag gjorde att tiden inte räckte till för att sätta en bra tid, sade han.
Kiil sade att han hade mer fart än vad han kunde visa.
– Vi borde varit en halvsekund snabbare.

Kompletta kvalresultat