Kategorier
Nyheter

Alex Andersson glad över TCR-inhoppet på hemmaplan

Falkenbergsföraren Alex Andersson gjorde årets enda TCR-tävling, på hemmaplan i samband med Västkustloppet den gångna helgen. Han körde in på plats 13 och 11 i de båda racen men resultatet var inget han fokuserade på den här gången.
– Det var fantastiskt kul att köra och jag är glad att vi kunde vara med men vi hade inte förutsättningarna till några toppresultat, säger Andersson.

Alex Andersson körde merparten av dåvarande STCC 2018 och hade siktet inställt på att fortsätta även i år. Men STCC gick i konkurs i vintras och osäkerheten gjorde det svårt att få ihop en budget för en satsning på STCC:s efterföljare TCR Scandinavia.
– Inför förra säsongen var förutsättningarna mycket bättre men det var ändå tufft att hitta budget. Till i år var det i det närmaste omöjligt, konstaterar Andersson som dock inte gett upp tankarna på en fortsatt racingkarriär.
– Jag har inte lagt hjälmen på hyllan och jag skulle väldigt gärna jobba vidare med ”Tobbe” (teamägaren Tobias Johansson), jag trivs fantastiskt bra med Brovallen Design-gänget. Det är bara att hoppas att TCR kan presentera bra TV-avtal och nya samarbetspartners så att det skapas möjligheter för oss att vara med, säger han.

Resultat från Västkustloppet 2019