Kategorier
Okategoriserade

Bra Kia-helg på Ring Knutstorp

Andreas Wernersson blev trea i första racet och Mattias Lindberg körde till sig samma position i andra racet. Team Kia tog alltså två pallplatser på Ring Knutstorp när STCC:s fjärde tävlingshelg avgjordes.
– Två pokaler går inte att klaga på, sade Tobias Johansson, en mycket nöjd teamchef.

Efter strul i fredagens tester och kval fick Team Kia till bilarna riktigt bra till lördagens race. Gladast var Andreas Wernersson som äntligen fick kliva upp på prispallen.
– Från sista plats upp till pallen, det händer inte ofta, sade en lättad Wernersson.
Lättad, eftersom inledningen av säsongen var allt annat än lyckad. Men på Knutstorp vände det, 27 inkörda poäng är mer än han fick ihop på de tre inledande tävlingshelgerna. Och har han haft motflyt i säsongens början gick det åt andra hållet den här helgen. I första racet drabbades han av en drive through på grund av ett procedurfel innan start.
– När jag fick höra på radion att jag blev bestraffad blev jag jäkligt arg, ett tag tänkte jag bryta för att spara däcken till andra racet men jag bet ihop och fortsatte för att köra in några poäng.
Tur var det för på tionde varvet inträffade en storkrasch (där Kia-föraren Linus Ohlsson var en av huvudpersonerna). Inte mindre än sex bilar var mer eller mindre inblandade. Wernersson var en av vinnarna efter kraschen och låg fyra ända till sista varvet då han utnyttjade ett misstag av Thed Björk och lade beslag på tredjeplatsen.
– En ganska enkel omkörning, Thed klantade till det för sig, konstaterade Wernersson.

Till andra racet saknades det en del bilar efter det stökiga första racet och Wernersson lyckades bli femma.
– Jag hade lite dålig fart i andra racet, vi satsade på de bästa däcken till första racet och jag kunde inte prestera så mycket bättre i andra, sade han och summerade helgen så här.
– Den här gången studsade det rätt och det så jäkla skönt att få ge en framgång till alla i teamet som kämpar hårt för det här. Och det kan bli ännu bättre, både jag och bilen har mer att ge, sade Andreas Wernersson.

Mattias Lindberg matchade Wernerssons resultat i racen, fast tvärtom. Han var femma i första racet och trea i andra.
– En bra revansch för hur det såg ut i går, sade han.
I första racet hade han bäst varvtid av alla och körde upp sig från elfte startposition.
– Jag hade en jäkla fart i bilen.
Även i andra racet åkte han fort och han hade en hård fajt om positionerna med tvåan Fredrik Larsson och fyran Philip Forsman.
– Sista varven var jobbiga, Philip pushade hårt. Samtidigt ville jag inte krångla till det och tokdyka på Larsson. Hade inte Philip legat på så mycket hade jag nog försökt hårdare att komma förbi Larsson men jag kände mig nöjd med tredjeplatsen.
25 inkörda poäng gjorde att Lindberg gick upp på sjätte plats totalt, bara tolv poäng från fjärdeplatsen.
– Känns skönt att jag är med i kampen om att bli fyra totalt, sade han.

Linus Ohlsson var i händelsernas centrum i båda heaten men fick dålig utdelning med tanke på att han låg på pallplats i båda racen.
I första racet kämpade han sig upp till tredje plats när den tidigare nämnda kraschen inträffade. Ohlsson dömdes för att ha orsakat händelsen och straffades med nedflyttning till sista startposition till andra racet. Ohlsson själv hade svårt att förstå domslutet.
– Richard (Göransson) och Erik (Jonsson) var på varandra på krönet och båda tappade fart och Richard tappade sitt spår. Jag hade mycket högre fart och tog spåret när Richard styrde in i mig för att ta tillbaka sitt spår, han kanske inte såg att jag var där, sade Ohlsson.
Ohlsson körde in i depån och teamet fixade bilen snabbt så att han kom ut igen och räddade några poäng.
I andra racet gjorde han en riktig kanonstart och var återigen uppe på pallplats efter några varv. Men tyvärr tvingades han bryta när ett stag i hjulupphängningen brast.
– Det var ett resultat av smällen i första racet, vi hann inte kolla över allting när det var så kort tid mellan racen.
Ohlsson hade farten för två pallplatser men fick nöja sig med en åttondeplats.
– Testerna och kvalet strulade men till racen hade jag bra fart i bilen och det är det jag tar med mig från Knutstorp, sade han.

Tobias Johansson var som sagt nöjd med resultatet.
– Efter omständigheterna blev det en bra helg. Vi hade en del småstrul men till slut hade vi bra fart i alla tre bilarna, konstaterade teamchefen.

Philip Forsman vann det första racet och Thed Björk det andra. Björk leder totalt, Mattias Lindberg ligger sexa, Linus Ohlsson åtta och Andreas Wernersson tia.

Lämna ett svar