Kategorier
Okategoriserade

Struligt kval för Team Kia

Linus Ohlsson var snabbast i teamet men Andreas Wernersson har den bästa startpositionen. Så kan Team Kias kvalinsats på Ring Knutstorp summeras. Ett kval som inte var fritt från problem.

Linus Ohlsson var den enda av de tre Team Kia-förarna som tog sig vidare till slutkvalet. Han var femma i första kvalomgången och åtta i den andra.
– Första kvalet var helt okej, jag låg fyra fram till sista varvet när jag blev passerad av Mattias Andersson, berättade han.
Andra kvalpasset avgörs på ett varv och till kvalet monterade teamet på nya bromsbelägg på Ohlssons bil.
– När bromsarna svalnade mellan de två passen blev det riktigt bett i dom, jag låste upp hjulen fyra gånger, sade han.
Resultatet gör att Ohlsson startar sexa i lördagens första race och åtta i andra.

Andreas Wernersson hade svårt att hitta flytet under fredagen.
– Jag får inte bilen dit jag vill och det fattades ett par tiondelar, sade han.
Hans niondeplats gör ändå att han får en riktigt bra startpositionen i lördagens första race.
– Andra rutan är förstås positivt. Mattias hade ju samma position på premiären i våras och vann och hittar vi bara rätt med inställningarna är segern inom räckhåll. En pallplats är absolut målet, sade Wernersson.

Mattias Lindberg kom ut med en svårkörd bil till kvalet och han blev inte bättre än elva. Han startar därmed på den positionen i båda racen.
– På testerna gick det ganska bra och jag var förhoppningsfull. Men under kvalet märkte jag att det var något fel med bilen och körde in i depån.
Där visade det sig att ett stag i bakvagnen släppt.
– Troligtvis släppte det i slutet av sista testpasset och vi såg inte felet. Det känns riktigt kasst, sade en besviken Mattias Lindberg.

Erik Jonsson var tia i första kvalet och startar i pole position i första racet. I andra kvalet var Fredrik Ekblom snabbast och har därmed pole position i race två.

Lämna ett svar