Kategorier
Nyheter

Lindberg sjätte föraren som vinner debuten

Mattias Lindberg blev den sjätte föraren i STCC-historien att vinna sin STCC-debut. Han sällar sig till en exklusiv skara förare med namn som Jan ”Flash” Nilsson, Mattias Ekström och Jason Watt.
– Inte alls fel, säger han.

Drygt en vecka har gått sedan STCC-premiären där Team Kias Mattias Lindberg i stor stil vann första racet. Och det hör alltså inte till vanligheterna att en debutant vinner i STCC, före Lindberg var det fem förare som klarat av den bedriften. Jan ”Flash”Nilsson 1996 (första STCC-loppet i historien), Mattias Ekström (1997), Mats Lindén (1998), Robert Dahlgren (2004) och Jason Watt (2011).
Lindberg är också den näst yngste debutvinnaren i STCC-historien (20 år och 100 dagar). Bara Mattias Ekström var yngre (18 år och 293 dagar).
– Riktigt fint, det är ju stora namn, konstaterar Lindberg som hade ett par hektiska dagar efter segern, inte minst timmarna efter målgång.
– Det var fullt upp fram till ett på natten med media och andra telefonsamtal. Men det varit pådrag med det mesta, säger han.
Men ganska snabbt efter lördagen började han fokusera på det som komma skall.
– Just då kändes det förstås väldigt bra men nu känns det som vilket race som helst. Nu ligger mina tankar helt på tävlingen i Göteborg om tre veckor.

Men segern måste väl bara bra för självförtroendet, nu vet du att du kan vinna även i STCC?
– Självklart är det så. Och det var kul att visa för teamet dels att jag är en bra förare men också att teamet kan lita på mig.