Kategorier
Nyheter

Linus Ohlsson tog dubbla pallplatser i Göteborg

Linus Ohlsson visade sin klass i Göteborg. Team Kia-föraren blev tvåa respektive trea och blev den första föraren den här säsongen som tog två pallplatser i STCC samma helg.
– Härligt vara först med två pallplatser. Det var otroligt viktigt nu när alla höjdare från Kia var  här och tittade, sade han.

Med det nya kvalsystemet krävs det en hel del för att kunna ta två pallplatser. Ohlsson startade femma i båda racen och i första visade han prov på stor förarskicklighet och gjorde flera fina omkörningar.
– Med lite mer flyt hade vi haft en seger i första racet.
I andra racet tjänade han två platser när Fredrik Ekblom fick problem med bilen och Fredrik Larsson blev bestraffad.
– Jag är jättenöjd, vi har kämpat hårt och nu har vi hittat lite rätt. Det är bra för självförtroendet och roligt för teamet att vi håller oss på pallen och jag hoppas att vi ska kunna fortsätta göra det. Det är viktigt för Kia, Brovallen och mig själv. Jag trodde faktiskt inte innan helgen att det skulle vara möjligt att ta två pallplatser. Jag har haft en tuff säsongsinledning med missade tester och en bil som inte fungerade i premiären. Men när vi kom hit kändes det från första varvet att bilen är i ordning, nu går det att köra fort, sade han.
Ohlsson tog ett jättekliv i tabellen och ligger sjua med 55 poäng, 32 poäng efter ledande Fredrik Larsson. Han blev helgens näst bästa poängplockare med 41 inkörda poäng.

Mattias Lindberg stod för en stabil insats, han blev fyra respektive sexa.
– I första racet gjorde jag en fin omkörning och var uppe på tredje plats. Men efter omstarten kunde jag inte växla ner i första kurvan. Jag skulle från femman till tvåan men fick inte i någon växel alls. Jag åkte femman genom den kurvan, bromsade på mig och blev omkörd av Linus. Lite synd, det skulle kunnat bli en tredjeplats, sade han.

I andra racet startade han sexa och blev sexa. Men det var en placering han fick kämpa hårt för.
– Jag kände att däcken gick av efter halva racet så jag kunde inte ladda så hårt som jag ville. Jag hade också problem med oljetempen som var alldeles för hög. Jag blev osäker på vad vi skulle göra och tappade lite fokus på körningen, sade Lindberg som fortfarande är bästa Kia-förare i sammandraget. Han ligger sexa med 57 poäng och han har plockat poäng i alla race i år.
– En helt okej helg, summerade Lindberg.

Andreas Wernersson var bedrövad efter ytterligare en jobbig helg. Han blev aldrig vän med sin bil på torrt underlag och i första racet blev han utan egen förskyllan inblandad i en krasch och tvingades bryta. Han bröt även andra racet när bilen inte fungerade som den skulle.
– Min sämsta helg någonsin, det känns bara ledsamt, sade han och fortsatte.
–  Jag förstår inte vad som har hänt, bilen är helt okörbar. I förra tävlingen var vi snabba men nu saknades all fart, sade han.

Teamchefen Tobias Johansson gladdes med Ohlsson och Lindberg men led med Wernersson.
– Två pallplatser är riktigt bra. Lindberg gjorde bra ifrån sig men Andreas hade en tyngre helg.

Teamet hade cirka 150 gäster på plats i Göteborg, bland dessa Jonas Angerdahl, försäljningschef på Kia Motors Sweden AB.
– En fantastisk helg. Ett ungt team med unga förare och vi lyckas ta två pallplatser i det här getingboet. Ett fantatstiskt resultat, sade han.
Team Kia har fått en flygande start på säsongen med tre pallplatser på de fyra race som körts.
– Det är en ny arena för Kia att befinna sig på. Kia som varumärke utvecklas löpande och att delta i STCC är är ett naturligt steg. Vi har en dynamisk utveckling i vårt modellprogram och det här kopplar till den väg vi är på. Vi ser med vår nylanserade Kia Ceed GT att det är en trovärdighet vi håller på med. Väldigt kul och det här skapar ett otroligt bra engagemang. Vi är mycket nöjda med helgen och med de inledande evenemangen, sade han.

Erik Jonsson vann första racet och Thed Björk vann det andra.

Kompletta resultat

Tabellställning