Kategorier
Okategoriserade

Klassiska Västkustloppet – årets tredje STCC-deltävling

Efter en månads uppehåll är det dags för årets tredje STCC-deltävling. Falkenberg och Västkustloppet väntar för Team Kia och de övriga STCC-teamen.
– Jag tror jag har stora chanser att vinna, säger Linus Ohlsson inför helgen.

Västkustloppet i sommarstaden Falkenberg brukar vara en av årets racinghöjdpunkter i Sverige. Oftast är det stor publik på plats och den snabba banan brukar bjuda på bra racing.
Linus Ohlsson tog två pallplatser i Göteborg för en månad sedan och han siktar högt även den här helgen.
– Jag siktar alltid på att vinna och jag har en bra känsla inför den här helgen. Det gick bra i Göteborg och jag brukar vara snabb i Falkenberg, jag kom två 2012 och vann förra året, säger han.
Ohlsson ligger sjua i mästerskapet med 55 poäng, 32 poäng efter ledande Fredrik Larsson.

Mattias Lindberg ligger sexa inför Falkenberg med 57 poäng och är den bäst placerade Kiaföraren. Lindberg har stabilt plockat poäng i alla kval och race så här långt, en trend han inte vill bryta.
– Det är viktigt att hela tiden plocka poäng, konstaterar han och berättar att målet är ungefär det samma som inför Göteborg.
– Jag vill vara topp fem i kvalet och skulle jag bli femma-sexa  i de båda racen är jag nöjd. Skulle det bli en pallplats vore jag riktigt nöjd, säger han.

Andreas Wernersson har haft en riktigt jobbig inledning på säsongen men mentalt har han släppt de två första deltävlingarna. I Göteborg hade han problem med bilen men det ska vara åtgärdat nu. Wernersson fick ett testpass med bilen i förra veckan.
– Jag kände direkt på testet att bilen var mycket bättre än i Göteborg och kan vi få till den lika bra som på premiären tror jag att det kan gå riktigt bra i Falkenberg, säger han och han fortsätter:
– Vi är på rätt väg, känslan är bra inför helgen.
Wernersson ligger tolva i tabellen med elva inkörda poäng.

Tidsschema STCC

Fredag 11 juli

11:45-12:15 STCC Test
13:15-13:45 STCC Test
16:35-16:50 STCC Kval 1
16:55-17:15 STCC Kval 2

Lördag 12 juli

12:40-13:05 STCC Heat 1
15:30-15:55 STCC Heat 2