Kategorier
Okategoriserade

Rasmus Mårthen blir Team Kias fjärde förare

Team Kia kan nu presentera teamet fjärde förare i STCC – 22-årige Rasmus Mårthen från Mora.
– Det känns otroligt motiverande att komma tillbaka och göra det största jag gjort i min karriär, säger han.

Rasmus Mårthen har gjort sig känd som en frisk fläkt på racerbanorna. Han har tidigare kört i V8-serien, i JTCC och internationellt i Volkswagen-serierna Scirocco Cup och Castrol Cup. Främsta meriter är andraplatsen i JTCC 2010 och fjärdeplatsen i Castrol Cup 2013.
2014 körde han i V8 Thunder cars men tvingades avbryta säsongen efter en krasch på Rudskogen i Norge. Han skadade ryggen såpass illa att det inte gick att fortsätta att tävla.
– Två frakturer och ett diskbråck. Jag har gått med korsett sedan dess, berättar han.
Så fort det var möjligt påbörjade han rehabträningen och parallellt med detta har han haft en dialog med Tobias Johansson, ägare av Team Kia.
– Nu känns det som att jag är på väg tillbaka och så fort ryggen är okej vill jag tävla.

I dagsläget är det oklart när Rasmus Mårthen kan vara tillbaka på banan men förhoppningsvis ska det inte dröja allt för länge.
– Jag är jätteglad över att Tobias tror på mig och vår ambition är att samarbetet ska löpa över minst tre år.

Tobias Johansson ser fram emot att få se Rasmus Mårthen ta sig an övriga Sverigeeliten i en Kia Optima.
– Jag och Rasmus har haft kontakt i över ett år och nu går det åt rätt håll med ryggskadan. Vi är ett dalateam och självklart är det jättekul att vi återigen får en dalaförare av toppklass i en av våra bilar , säger han.