Kategorier
Okategoriserade

Team Kia avslutade med två pallplatser

Andreas Wernersson tvåa och Linus Ohlsson trea. Team Kia avslutade sin första STCC-säsong med två nya pallplatser.

Andreas Wernersson hade pole position i första racet men orkade inte hålla ledningen.
– Jag kom i väg hyfsat bra men jag var osäker var bilen stod. Jag märkte ganska snart att Fredrik Larsson var väldigt snabb bakom mig. Han var för snabb  och han fick passera. Jag försökte hänga på men åkte ifrån mig rejält, sade han.

Men han släppte ingen mer över bron, närmast bakom jagade teamkamraten Linus Ohlsson.
– Jag var inte nöjd farten men placeringsmässigt var det bra.
Andra racet vill han bara glömma.
– Jag gjorde bort migt, jag snurrade och sabbade mitt eget race. Jag är nöjd med andraplatsen men annars är jag inte nöjd med något den här helgen, sade Wernersson som slutade nia i andra racet.

Linus Ohlsson jublade heller inte över sin finalhelg.
– Första racet var bra, jag fick en fantastisk start där jag flög från femte startposition upp till andra plats. Jag hade bra fart i början, tyvärr var Andreas (Wernersson) lite för långsam och jag ville inte riskera någonting. Då kom de bakom ikapp, Fredrik Larsson var väldigt snabb och han gjorde en dykning, jag lämnade plats och han kom om. Men jag höll pallplatsen, sade han.

Även i andra racet gjorde han en bra start.
– Jag kom ut som fyra men tappade två platser efter ett misstag ut på rakan, jag fick ingen fart med mig. Jag hade inte riktigt bilen för att hänga på. Jag är inte alls nöjd med en sjätteplats men jag var ändå bäste poängplockare i teamet, sade han.

Var det ändå en okej avslutning?
– En pallplats är alltid okej.

Mattias Lindberg hade en riktigt tråkig lördag. Växellådan fortsatte att krångla och han fick nöja sig med elfte respektive åttonde plats i racen.
– Jag var jättenöjd med bilen på fredagen, förutom att växellådan krånglade i slutkvalet. Men jag var ändå förväntansfull och trodde på bra placeringar. Men så blev det inte, en riktig skithelg, sade han.

Fredrik Larsson vann första racet och Fredrik Ekblom vann det andra.

Totalt blev Kia-förarna sjua (Linus), åtta (Mattias) och nia (Andreas). Volvoföraren Thed Björk vann STCC för andra året i rad.

Lämna ett svar