Kategorier
Okategoriserade

Wernersson i pole position

Team Kias Andreas Wernersson startar i pole position i lördagens första STCC-race.
– Kommer jag iväg helskinnad kan det gå bra, sade Wernersson.

Wernersson var nionde snabbast i första kvalet (Q1) och skulle egentligen startat tvåa. Men i och med att tiondeplacerade Mattias Andersson har med sig en bestraffning från Solvalla är det Wernersson som står först.
– Etta och nia, jag är inte helt missnöjd med positionerna. Jag tror det kan vara ganska bra att stå lite längre bak i andra racet, det kommer att hända en hel del, sade han.
Wernersson hade en del strul på testerna och i Q1 gick inte bilen riktigt som han ville.
– Det som oroar lite är att farten saknas. Vi ska kolla över bilen i kväll se om vi hittar något. Positivt för teamet är att Mattias var så snabb, vi tävlar både mot och med varandra, sade Andreas Wernersson.

Mattias Lindberg stod för säsongens bästa Q1. Han var trea, bara 36 hundradelar från Fredrik Ekblom som var snabbast.
– Bilen var svårkörd i första testpasset men bättre i andra så det såg lovande ut till kvalet och där gick det gick riktigt bra. Jag gjorde ett misstag och var ändå så nära de snabbaste, sade han.
Förhoppningarna var stora inför slutkvalet (Q2) men tyvärr fick han ingen tid där på grund av att hon kom ut för sent till sitt varv.
– Jag fick inte i någon växel. Jag klickade med paddlarna men det hände ingenting. Det var ingenting att göra åt saken. Det känns riktigt kasst, jag får starta åtta istället för tvåa-trea som jag definitivt hade farten för. Jag hade en riktigt bra bil i dag, sade han.
Lindberg startar åtta i båda heaten.

Linus Ohlsson startar från ruta fem i båda racen.
– Testerna var jobbiga eftersom däcken från Solvalla var en total katastrof, det var inte en trevlig resa. Till andra testet fick vi bättre balans i bilen men jag fick stå och titta på de sista tio minuterna, det gick inte att köra. Jag ville inte offra de bättre däcken på testerna, sade han.
I Q1 gick det bättre, han var femte snabbast och gick vidare till Q2. Men när det var hans tur att köra det enda varvet i Q2 var det grus på banan.
– Daniel Haglöf hade kört av flera gånger, det var grus på flera ställen. Varken jag eller Fredrik Larsson hade en chans, det var grus och skit på däcken. Tyvärr försvann möjligheterna till en topplacering på grund av gruset, sade Ohlsson som grämde sig över att han inte riktigt fick chansen i Q2.
– Jag tyckte jag hade farten för en bättre placering i Q2. Som vanligt startar jag runt femte plats, det har jag gjort varenda racehelg den här säsongen.

Thed Björk står i pole position i andra racet och han har tagit ett järngrepp om årets STCC-titel. Björk har 43 poäng tillgodo på tvåan Fredrik Larsson när det återstår 50 poäng att köra om.

Mattias Lindberg är bästa Kia-förare på sjunde plats inför lördagens två race.

Lämna ett svar