Kategorier
Okategoriserade

Tufft kval i Falkenberg

Team Kia-förarna hade ett jobbigt kval i Falkenberg. Mattias Lindberg har den bästa startpositionen, han står på ruta tre i lördagens första race.

Det positiva var att alla tre Kia-förarna var bland de åtta bästa i första kvalomgången och kvalificerade sig därmed för andra passet. Men ingen av dem var riktigt nöjd med resultatet i andra passet (som bestämmer startordningen till andra racet). Mattias Lindberg startar trea respektive sexa.
– I första kvalet fick jag inte till något riktigt bra varv. Jag vet vet inte varför men det kändes bättre i andra kvalet vilket är konstigt eftersom det brukar bli sämre ju mer man kör med däcken. Men att bli sexa är helt okej, sade han.

Linus Ohlsson startar femma respektive sjua.
– En grym besvikelse. Jag hade inte den goa känslan man ska ha med nya däck och jag fick sladd på nästan alla mina försök när jag laddade i första kvalet. I andra kvalet gjorde vi en miss med lufttrycket, jag hade inget grepp alls. Riktigt surt, sade han.

Andreas Wernersson startar fyra respektive åtta. Han laddade ordentligt i första passet, så hårt att han körde av på ett av banans snabbaste partier.
– Bilen gick bra och jag hade tre varv i rad på samma tiondelen så jag körde ”go hard or go home”-stilen. Jag tog i lite för hårt över den snabba högern, det släppte bak och så var jag passagerare, berättade han.
Bilen tog stryk vid avåkningen så han kunde inte starta i andra kvalet och blev därmed per automatik åtta.
– Jag startar fyra i första racet och det ser jag som ett ganska bra läge. Jag börjar komma in i det och jag har mer att ge. Står jag inte på pallen i morgon är det ett misslyckande, sade han.

Emma Kimiläinen står i pole position i första racet och Fredrik Ekblom har samma position i andra.

Kompletta resultat.

Hämta högupplösta bilder.